Chilisuklaakakku

Onko mitään herkullisempaa kuin suklaakakku! Chilin ja suklaan herkullinen yhdistelmä valmistuu helposti Alavuden kylmäpuristetulla CHILI-rypsiöljyllä.

Ainekset

4 munaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
1 dl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,5 dl Alavuden kylmäpuristettua CHILI-rypsiöljyä
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa

Jos haluat kakusta juhlavamman, voit kuorruttaa sen tummalla suklaalla.

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
50 g voita
1 tl Alavuden kylmäpuristettua CHILI-rypsiöljyä

Vaahdota munat ja sokeri vatkaimella. Sulata suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahtoon suklaa ja öljyt sekä kuivat aineet. Vuoraa leivinpaperilla 24 cm irtopohjavuoka ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä keskeltä. Anna kakun jäähtyä mielellään seuraavaan päivään.

Kuorruta kakku sulattamalla suklaa öljyn ja voin kanssa varovasti mikrossa. Kuorruta kakku valuttamalla suklaa kakun päälle. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

VINKKI! Voit valmistaa kakun sijaan muffineita samalla reseptillä.