Fenkoli- ja appelsiinisalaatti punajuuri-vinaigretella

1 appelsiini
200 g fenkolia
2 tl sokeria
100 g paahdettua saksanpähkinää

Vinaigrette:
appelsiinimehua
2 tl Punajuuripesto
1 tl valkoviinietikka
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1 tl sokeria

1.Kuori appelsiini ja leikkaa puolet siitä lohkoiksi, laita kulhoon. Purista jäljelle jääneestä appelsiinista mehut erilliseen kulhoon.
2. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi, ripottele päälle sokeria ja grillaa tai kuivapaista paistinpannussa kunnes pehmenee.
3.Fenkolin kypsyessä tee vinaigrette. Lisää etikka, pippuri, suola ja sokeri appelsiinimehuun ja sekoita.
4.Fenkolin pehmettyä ja kevyesti hiillyttyä lisää appelsiinilohkojen joukkoon, sekoita ja asettele lautaselle.
5.Valele salaatti marinadilla, murskaa saksanpähkinät ja ripottele päälle.