Härän entrecote

Entrecote on parhaimmillaan grillattuna.Varaa lihaa syöjää kohti noin 200g.

Ohje

Valele pihvit kevyesti Alavuden Kylmäpuristetulla Rypsiöljyllä ennen paistamista, voit käyttää tähän myös Alavuden Kylmäpuristettua Valkosipuli Rypsiöljyä, jos haluat korostaa valkosipulin makua pihvissä.

Grillaa pihviä kuumassa noin 2-3 minuuttia/puoli pihvin paksuudesta riippuen. Paistamisen jälkeen anna pihvin levätä lautasella folion alla saman ajan mitä paistoit pihviä. Mausta pihvi suolalla ja pippurilla.

Pihvin kumppanina tarjoile grillattuja kauden kasviksia ja itsetehtyä maukasta aiolia.

Aioli

1 kananmuna
1 rkl sinappia
0,5dl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
1 tl sokeri
250 ml Alavuden Kylmäpuristettu Valkosipuli Rypsiöljy

Laita raaka-aineet korkeareunaiseen astiaan ja laita sauvasekoitin astian pohjalle, käynnistä sekoitin ja nosta hitaasti ylöspäin kunnes öljy emulgoituu. Tarkista lopussa maku. Majoneesi säilyy jääkaapissa kananmunan tuoreudesta riippuen viikosta kahteen.