KAUDEN RESEPTI: Joulupiparit

2 dl siirappia
2 dl sokeria
1 dl Alavuden Kylmäpuristettua Rypsiöljyä
1 dl Alavuden Kylmäpuristettua Sitruuna Rypsiöljyä
1 dl kauramaitoa
1 dl kaurakermaa
n.9-10 dl vehnäjauhoja
n. 4-5 rkl piparkakkumausteseosta
2 tl soodaa
1 tl suolaa

Keitä kattilassa muutaman minuutin ajan siirappia, sokeria, piparkakkumausteita, suolaa ja Alavuden Kylmäpuristettuja Rypsiöljyjä. Jäähdytä seosta vähän, mutta lisää kauramaito ja -kerma, kun se on vielä lämmintä. Sekoita hyvin ja anna sitten jäähtyä kunnolla. Lisää jauhot ja sooda. Laita taikina jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Leivo pipareita tavalliseen tapaan ja paista 175 asteessa n. 5 minuuttia.

Tällä ohjeella pipareista tulee maidottomia, munattomia ja vegaanisia.