Kasvispiirakka

Punajuuripestoa voi käyttää myös koristeluun tai lisäkkeeksi. Tällainen perinteinen suolainen piirakka on lisäksi muunneltavissa ihan jokaisen omaan makuun.

Pohja:

100g margariinia/ voita
3 rkl Alavuden Kylmäpuristettua Valkosipuli Rypsiöljyä
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl emmental-juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Tai käytä valmista piirakkataikinaa!

Täyte:

paprikaa, tomaattia, oliiveja ym kasviksia
1 prk kermaviiliä
1 dl kermaa
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 dl juustoraastetta
2 munaa

Koristeluun:

Punajuuripestoa

Tee pohja. Pehmitä voita tai margariinia. Lisää Alavuden Kylmäpuristettua Valkosipuli Rypsiöljyä ja muut aineet ja sekoita hyvin. Kauli taikina pyöreäksi pohjaksi ja levitä voideltuun piirakkavuokaan.

Pilko kasvikset ja laita pohjan päälle. Sekoita täytteen muut aineet ja levitä kasvisten päälle. Paista 200 asteessa n.40 min. Piirakka on parasta seuraavana päivänä. Laita tarjolle Punajuuripestolla koristeltuna tai laita vierelle ranskankermaan sekoitettua Punajuuripestoa. Halutessasi voit lisätä sitä myös täytteeseen, jolloin saat punaisen piirakan!