Ohrasalaatti

Ohjeen ainesmäärästä tulee salaatti noin 6 hengelle.

Ohje

2,5 dl ohraryynejä
5,1 dl vettä
2 rkl Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua BASILIKA
rypsiöljyä

1 rkl Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua VALKOSIPULI rypsiöljyä
¼ punasipulia
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl punaviinietikkaa
2 tomaattia kuutioituna (tai 200 g kirsikkatomaatteja)
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

  1. Laita ohraryynit ja vesi kattilaan, lämmitä kiehumispisteeseen ja keitä matalalla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia. Muista sekoittaa kevyesti loppuvaiheessa pohjaan tarttumisen varalta.
  2. Tyhjennä ohra tilavaan kulhoon, ripottele öljyä päälle ja sekoita. Anna jäähtyä. Leikkaa punasipuli hyvin ohuiksi suikaleiksi ja kuutioi tomaatti pieneksi. Lisää kaikki jäljellä olevat ainekset ohran sekaan ja sekoita.

Lisukkeena voit halutessasi tarjota vaikkapa savustettua laidunkalkkunaa tai savukalaa.