Kevyt porkkanakakku

Ohje

2,25 dl Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua Rypsiöljyä
4 ½ dl porkkanaraastetta
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl kanelia
½ tl suolaa
4 kananmunaa
0,75 dl rusinoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhoihin leivinjauhe, sooda, kaneli, suola ja rusinat. Sekoita munavaahtoon jauhoseos, porkkanaraaste ja öljy vuorotellen nostellen sekaisin. Paista n. 45 min 175 asteessa.

Kuorrutus:
200 g Valio sitruuna tuorejuustoa
200 g voita
1 kg tomusokeria

Lisää kaikki ainekset yleiskoneeseen ja sekoita. Ensin hiljaisella nopeudella ja lisää nopeutta, kun ainekset ovat hyvin sekaisin. Sekoita noin 15 minuutin ajan tai kunnes kuorrute on kevyttä ja ilmavaa.

Haluttua koostumusta voi muuttaa lisäämällä pienen lusikallisen vettä tai tomusokeria.