Rieskataskut: marinadi lihalle, kikherne -tahna & chimi churri -kastike

Ohjeen ainesmäärästä tulee noin 15 kpl rieskataskuja.

Kuvepihvin marinadi

500g naudan kuvepihvi (esim. Hereford, Highland)
1 rkl Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettu
rypsiöljy VALKOSIPULIA

1 rkl Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettu
rypsiöljy CHILIÄ

2 rkl Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl fariinisokeria
1 tl rouhittua mustapippuria

Chimi churri -kastike

1 nippu persiljaa
1 dl Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua luomurypsiöljyä
2 rkl Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettu rypsiöljy VALKOSIPULIA
2 rkl punaviinietikkaa
½ dl kuivattua oreganoa
½ tl paprikajauhetta
½ tl kuminajauhetta
½ tl suolaa

Kikherne-tahna

1 tölkki (425 g) kikherneitä
¼ tl suolaa
1/8 tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
1–1,5 dl Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua luomurypsiöljyä

Lisäksi tarvitset:

300 g tomaattia
400 g keräkaalia
15 kpl Ohrarieskoja (pieniä pyöreitä)
1 nippu persiljaa (halutessasi, koristeluun)

Ohjeet

  1. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja lisää pihvi. Anna marinoitua noin 20 tuntia jääkapissa.
  2. Chimi churri -kastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään sekoittimessa hyvin.
  3. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi (kuten coleslaw-salaatissa) ja lisää chimi churri -kastiketta joukkoon. Säästä osa kastikkeesta koristeluun.
  4. Kikherne-tahna: Laita valutetut kikherneet, suola, pippuri ja mehu sekoittimeen ja laita sekoitin päälle. Lisää öljy hitaasti kunnes koostumus on tahnamainen.
  5. Tomaatticoncasse: Kuutioi tomaatti pieneksi, ripottele hieman sokeria ja suolaa joukkoon ja sekoita.
  6. Paista marinoitu kuvepihvi: Painele liha talouspaperilla kuivaksi ennen grillille laittoa, lisää vähän suolaa. Grillaa kaasugrillillä korkealla lämmöllä noin 7 minuuttia per puoli, jos pihvin paksuus 1,5 cm. Anna vetäytyä foliossa 10 minuuttia. Mikäli pihvi on paksumpi, on grillausaika pidempi.

Kokoaminen

  1. Paahda rieska grillillä lämpimäksi
  2. Siivuta naudan kuvepihvi syiden vastaisesti
  3. Levitä kikhernetahnaa lämpimälle rieskalle
  4. Laita päälle hieman kaalia chimi churry -kastikkeen kera
  5. Lisää nautasiivuja kaalin päälle

Lisää lopuksi kuutioituja tomaatteja, hieman chimi churri -kastiketta ja koristele halutessasi pienellä määrällä persiljaa.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta saada kuvepihviä, voit käyttää muutakin naudanlihaa, esimerkiksi filettä.