Rypsiä viljelyyn ensi kesänä

RYPSIÄ KANNATTAA VILJELLÄ

Rypsin kilpailukyky viljelykasvina on hyvä ja se on edelleen arvokas kasvi myös viljelykierrossa huolehtimassa maan kunnosta ja rikkakasvien hallinnasta. Rypsin viljelyyn on kuitenkin paneuduttava viljelyn onnistumiseksi. Huhtikuun alussa on tulossa koulutusilta ja meille voi aina soittaa!

Tarvitsemme joukkoomme myös uusia sopimusviljelijöitä varmistamaan laadukkaan raaka-aineen saatavuuden kylmäpuristettuihin öljyihimme. Toivotammekin myös sinut tervetulleeksi tuottamaan laadukasta raaka-ainetta ja rakentamaan paikallista viljely- ja elintarvikeosaamista.

SIEMENTILAUS
Meiltä on saatavissa CORDELIA kevätrypsin kylvösiementä. KAMPANJAHINTA voimassa 24.2.2017 saakka.
Cordelia Elado                4,80 eur/kg alv 0  (Norm. 5,30 eur alv 0)
Cordelia peittaamaton   2,80 eur/kg alv 0 (Norm. 3,00 eur alv 0)

Siementilaukset tulee toimittaa kirjallisena: a) palauttamalla tilauslomake b) sähköpostitse tehtynä tilauksena c) kotisivuilla olevalla yhteydenottolomakkeella tilaamalla.

Tilaukset viimeistään 10.3.2017.

KOULUTUSTA RYPSIN VILJELYYN

Olemme järjestämässä koulutusta rypsin viljelystä 5.4.2017 klo 17.30 – 21.00. Ohjelmasta tarkemmin lähiaikoina. Olet tervetullut hakemaan uutta tietoa ja kuulemaan sekä vaihtamaan kokemuksia viljelystä.

PIKAVINKIT: Maa on äestettävä viikko ennen kylvöä ja toiseen kertaan juuri ennen kyvöä. Rikkojen tarkkailu ja torjunta on tärkeää kuten kirppojen ja pahkahomeen. 5 vuoden viljelykiertoa on tärkeä toteuttaa. Pahkahometta sisältävät erät eivät kelpaa elintarvikeöljyksi, vaikka laatu olisi muutoin kohdallaan. Samoin rikat antavat virhemakua herkästi öljyyn.

MIELELLÄÄN PALVELEMME SINUA SIEMENHANKINNASSA ja RYPSIN VILJELYASIOISSA!

Hyvää viljelyvuotta 2017 toivottaen

Hanna Yli-Kuha, P. 040 189 5530