Ruokaa omasta maasta

Rypsin sopimusviljely

Sopimusviljelijät varmistavat korkealuokkaisen rypsin saatavuuden. Sopimusviljelijät ovat myös maalaismaiseman hoitajia, joiden kauniin keltaiset rypsipellot tuovat maisemaan väriä ja mehiläisille mukavia medenkeruupaikkoja.

Sinusta rypsin viljelijä?

Laatua luonnollisesti
Laatua luonnollisesti

Toimintamme laajentuessa ja kehittyessä haemme uusia sopimusviljelijöitä tuottamaan korkealaatuista raaka-ainetta hienoaromisiin kylmäpuristettuihin rypsiöljyihimme.

Teemme viljelysopimuksia sekä tavanomaisesti että luomuviljellystä kevät- ja syysrypsistä. Teemme myös rapsista viljelysopimuksia. Sopimuspaperit voit tilata sivun alalaidassa olevalla yhteydenottolomakkeella tai soittamalla meille. Alavuden Öljynpuristamo välittää myös rypsin kylvösiementä. Kesälle 2018 meillä on tarjolla Boreal Kasvinjalostuksen Synthia kevätrypsin siementä.

Rypsin viljelyilta:

Rypsin viljelyilta järjestetään ma 9.4.2018 klo 18-21 Alavudella Fasadissa. Ilmoittautumiset 5.4.2018 mennessä sähköpostilla: info@alavuden.fi tai soittamalla/viestillä: 040 189 5530. Illan teemana on rypsin kasvinsuojelu. Tarkempi ohjelma tässä: Rypsin viljelyilta-9.4.2018-ohjelma

Vastaanotettavan rypsin laatuvaatimukset

Kosteuspitoisuuden on oltava alle 8,5 %, mielellään alle 7 %. Kattava ennakkonäyte toimitetaan Alavuden Öljynpuristamolle ennen suunniteltua toimitusta. Hyvälaatuista kylmäpuristettua öljyä saadaan vain hyvälaatuisesta raaka-aineesta. Ennakkonäytteestä arvioimme rypsierän laadullisen moitteettomuuden aistittavilta ominaisuuksiltaan sekä otamme pikakosteuden.
Rypsi-/rapsikasvustoa ei saa käsitellä glyfosaatilla!

Otamme vastaan jonkin verran myös rapsia.

Rypsin viljely

Rypsin tuoksusta huumaantuvat myös mehiläiset
Rypsin tuoksusta huumaantuvat myös mehiläiset

Rypsi ja rapsi ovat hyviä kasveja viljapohjaiseen viljelykiertoon. Tietoa ja ohjeita rypsin ja rapsin viljelyyn sekä sadon kuivaukseen ja varastointiin löytyy Vilja-alan yhteistyöryhmä Vyr:in Rypsin ja rapsin viljelyoppaasta.

Samoilta sivuilta löytyy myös muuta lukemisen arvoista materiaalia, kuten öljykasvinviljelijän huoneentaulu:

Suomalaisten oma kasviöljy on rypsiöljy

Ratkaisuja rypsin ja rapsin viljelyyn 

Alavuden Öljynpuristamo järjestää ajoittain rypsinviljelykoulutusta. Seuraava koulutus keväällä 2018. Meiltä voit myös aina kysyä askarruttavista viljelyasioista!

Hinnoittelu

Kukkiva keltainen rypsipelto on ilo silmille
Kukkiva keltainen rypsipelto on ilo silmille

Alavuden Öljynpuristamo Oy:n rypsin perushinta seuraa maailmanmarkkinahintaa. Perushintaan tehdään laatukorjaukset (kosteus, roska-, öljy- ja lehtivihreäpitoisuus). Laadun määrittelee ulkopuolinen laboratorio.

Luotettavaa sopimuskumppanuutta

Sopimusviljely tähtää mahdollisimman korkeaan laatuun ja siten viljelijälle hyvään tilityshintaan. Ammattitaitoiset sopimusviljelijät ovat meille erittäin tärkeitä. Kylmäpuristetun rypsiöljyn laadun ratkaisee raaka-aineen laatu!

Tule mukaan rypsin sopimusviljelijäksi!

Täytettyäsi viljelysopimuslomakkeen voit palauttaa sen puristamolle. Käsittelemme sopimushakemuksen ja palautamme hyväksytyn sopimuksen allekirjoitettuna. Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut tekemään viljelysopimuksen.