Sämpyläresepti

Sämpylät

Spelttileipäjauhoja 1,5 l
Ruisjauhoja 3 dl
Hiivaa 1,5 palaa (75 grammaa)
Suolaa 1 rkl
Vettä 9 dl
Alavuden Öljynpuristamon Kylmäpuristettua Rypsiöljyä / Luomurypsiöljyä 1 dl VINKKI! Korvaa osa öljystä valkosipuliöljyllämme.

Tee halutessasi Siemenseos pinnalle:
Auringonkukkasiemeniä
Pellavansiemeniä (ruskea)
Seesaminsiemeniä (vaalea)

Valmista ensin sämpylätaikina. Liota hiiva lämpimään veteen, lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin saadaksesi siihen hyvän sitkon. Anna taikinan levätä hetki.

Vaivaa taikinaa levon jälkeen. Leikkaa taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä ja pyörittele sämpylät. Pyörittele halutessasi siemenseoksessa.

Anna kohota jonkin aikaa ja paista uunissa 180 astessa 20-30 min sämpylän koosta riippuen.