Sämpyläresepti

Sämpylät

Mikään ei voita vastapaistettua leipää ja sen tuoksua keittiössä! Levitä päälle vaikkapa punajuurilevitettä tai raikasta yrttilevitettä ja helli makunystyröitäsi!

Ainekset

1,5 l spelttileipäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1,5 palaa (75 g) hiivaa
1 rkl suolaa
9 dl vettä
1 dl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä / LUOMU-rypsiöljyä

Pinnalle: Auringonkukan-, pellavan- tai seesaminsiemeniä

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin saadaksesi siihen hyvän sitkon. Anna taikinan levätä hetki.

Vaivaa taikinaa levon jälkeen. Leikkaa taikinasta haluamasi kokoisia paloja ja pyörittele sämpylöiksi. Pyörittele sämpylät halutessasi siemenseoksessa.

Anna sämpylöiden kohota jonkin aikaa pellillä. Paista uunissa 180 asteessa 20-30 minuuttia sämpylöiden koosta riippuen.

VINKKI! Korvaa osa öljystä Alavuden VALKOSIPULI-rypsiöljyllä.

Sämpylän päälle sopii vaikkapa