Sitruunapullat

5 dl vettä tai maitoa
1 ps kuivahiivaa tai 50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 muna
2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1 dl Alavuden Kylmäpuristettua Sitruuna Rypsiöljyä
n. 10 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

TÄYTE
2 prk Valion sitruunarahkaa 200g
0,5-1 dl tomusokeria

OHJE:
Liuota hiiva reilusti lämpimään veteen. Lisää sokeri, suola, mausteet, muna. Lisää jauhoja vähitellen ja hetken vaivattuasi öljy. Lisää jauhoja, kunnes taikina on pehmeää, mutta irtoaa reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

TÄYTE:
Sekoita maun mukaan sokeria rahkan sekaan. Vaivaa taikina ja kauli levyksi. Levitä levyn päälle sitruunarahka ja kääri rullalle. Tee korvapuusteja tai leikkaa tasaisia viipaleita ja laita paperisiin vuokiin. Kohota jälleen.
Voitele pullat kananmunalla tai sitruunaöljyllä ja laita raesokeria päälle. Paista 225 asteessa n. 15-20 min.

Vinkki!
Kokeile sitruunaöljyä pullataikinaan myös tavallisten kanelikorvapuustien leipomisessa.
Sitruunapullista saa munattomia, jos teet pullataikinan ilman munaa, ja käytät voiteluun Alavuden Kylmäpuristettua SITRUUNA Rypsiöljyä.