Suolaiset juusto-basilikamuffinssit

Taikinamäärästä tulee noin 12 kpl muffinsseja.

Ohje

7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippurirouhetta
100 g tavallista juustorouhetta tai -raastetta esim. emmental tai kuivattua juustojauhetta
2 kananmunaa
4 dl maitoa
2 rkl Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua BASILIKA rypsiöljyä

Koristeluun kirsikkatomaatin puolikkaita ja juustoraastetta.

Voit maustaa nämä muffinssit myös paloitellulla kinkulla, metwurstilla tai sienillä.  Muffinssien pinnalle laitettavan kirsikkatomaatinpuolikkaan voi korvata vaikka sieniviipaleella tai kinkulla.

  1. Lämmitä uuni 200°C:een (ei kiertoilma).
  2. Mittaa kulhoon jauho, leivinjauhe, suola, paprika, pippuri ja juusto. Sekoita hyvin.
  3. Sekoita munat, maito ja öljy keskenään ja lisää kuiva-aineisiin. Sekoita niin vähän kuin mahdollista saadaksesi ainekset sekoittumaan.
  4. Annostele muffinssivuokaan (12-paikkainen), käytä koko taikina.
  5. Paina tomaatinpuolikkaat hyvin jokaisen muffinssin päälle ja ripottele juustoa pinnalle.
  6. Paista 20 minuuttia, käännä vuoka ympäri ja paista vielä noin 10 minuuttia. Muffinssit ovat valmiita, kun muffinssiin painettuun puutikkuun ei jää yhtään taikinaa.

Poista muffinssit vuoasta ja asettele ritilälle jäähtymään.