Taatelikakku

Ohje

1 pkt kuivattua taatelia
1,5 dl vettä
1 dl Alavuden Kylmäpuristettua Rypsiöljyä
1,5 dl sokeria
1 dl maitoa/kauramaitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 tl kanelia
ripaus suolaa
3 munaa

Pilko taateli ja keitä kattilassa veden kanssa n. 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää Alavuden Öljynpuristamon Kylmäpuristettu Rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää hyvin sekoittaen munat ja lisää muut aineet. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakku kypsäksi 175 asteessa n.50-60 minuuttia. Säilytä kakkua viileässä ja anna maustua jopa usean päivän ajan.

Vinkki! Laita öljyksi Alavuden Kylmäpuristettua Sitruuna Rypsiöljyä. Käyttämällä kauramaitoa kakku on maidoton.