Tapenadelohi ja salsaa

Tapenade:
1 prk kalamataoliiveja
1 dl Alavuden Kylmäpuristettua Rypsiöljyä     
3-4 oksaa timjamia
ripaus suolaa

Murskaa ensin oliivit pieneksi veitsellä tai sauvasekoittimella, lisää muut mausteet ja lopuksi öljyä niin että seos pysyy lusikoitavan paksuna. Onnistumisen tärkeimmät raaka-aineet ovat hyvä rypsiöljy sekä laadukkaat kalamataoliivit.

Kuorruta lohi tapenadella ja laita uuniin 175 asteeseen noin 30 minuutiksi lohen koosta ja paksuudesta riippuen. Tapenade estää lohta kuivumasta liikaa uunissa joten lopputuloksena on hyvä, mehevä ja maukas annos!

Tomaatti-chilisalsaa

Tämä helppo salsa on hyvä tehdä hieman ennen tarjoamista koska maustuminen kestää muutaman tunnin, toki on hetikin käyttövalmista mutta maltti on valttia tämän salsan kanssa.

1 rasia kirsikkatomaattia
puolikas chili, oman maun ja tulisuuden mukaan
1 paprika
1tl suolaa
muutama lehti basilikaa
1,2 dl Alavuden Kylmäpuristettua Basilika Rypsiöljyä                         

Viipaloi ensin tomaatit, chili sekä paprika. Mausta seos suolalla, basilikalla sekä Alavuden Kylmäpuristetulla BASILIKA Rypsiöljyllä. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Laita salsaa paistetun lohen päälle juuri ennen tarjoilua.