Tilli-sinappidressing Suutarin kalalle

Ohje

1 dl makeaa sinappia
1 puntti tilliä
0,5 dl vaaleaa balsamico etikkaa
Suolaa hyppysellinen
3 dl Alavuden Öljynpuristamon Kylmäpuristettua Rypsiöljyä tai luomu rypsiöljyämme

Sekoita sinappi, tilli, etikka ja suola korkeareunaisessa astiassa sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen sauvasekoittimella niin että seos emulgoituu. Tarjoa Suutarin kalan kanssa. Karpalot tillin kera ovat kaunis koriste tälle joulupöydän herkulle.

Ja Suutarin kalan voit valmistaa vaikka tällä ohjeella:
1 l vettä
300 g väkiviinaetikkaa
160 g sokeria
70 g merisuolaa
kiehautus ja jäähdytys.
Joukkoon noin 700-800 g lohta uimaan
tasan kahdeksi vuorokaudeksi.
Ohjeen tarjoaa Molekyyligastronomia blogi: http://molekyyligastronomia.fi/lasimestarin-lohi/