Tomaattikeitto

Ohje

8 kpl tomaattia
0,5 dl hunaja-omenaviinietikkaa
2 rkl ruokokidesokeria
1 rkl suolaa
2-3 dl Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua BASILIKA rypsiöljyä

Kalttaa tomaatit ensin nopeasti kiehuvassa vedessä, niin että saat kuoren irtoamaan tomaateista helposti.
Laita kuoritut tomaatit tehosekoittimeen, lisää joukkoon etikka, sokeri ja suola.
Soseuta seos ja lisää basilika rypsiöljy joukkoon tehosekoittimen koko ajan pyöriessä.
Tarkista lopuksi maku ja tarjoa keitto esimerkiksi siemensämpylöiden kanssa.

Kalttaus: viillä tomaatteihin pienet ristiviillot kannan vastakkaiselle puolelle ja käytä ne sitten kiehuvassa vedessä kunnes kuori alkaa irrota. Kuori irtoaa nyt helposti ”palkeenkielistä” vetämällä.