Alavuden perunasalaatti

Alavuden perunasalaatti syntyy helposti.  Ja erittäin vaivatonta se on, jos sinulla on valmiiksi keitettyjä perunoita, esimerkiksi edelliseltä päivältä jääneitä.

0,5 kg perunoita keitettynä ja viipaloituna
Mausta perunat Alavuden kylmäpuristetulla Valkosipuli rypsiöljyllä ja suolalla. Voit antaa maustua yön yli, mikäli se on mahdollista.

Pala fenkolia, paloiteltuna melko pieneksi. (Voi jättää pois tai korvata vaikka paprikalla tai keitetyllä kananmunalla)
Vajaa 1 dl etikkakurkkukuutioita
(Omenaa kuutioituna)
Nippu tuoretta tilliä pilkottuna.
1 tölkki Kotitilan Savusärki öljyssä (150 g/210 g) säilykettä, valutettuna ja hiukan paloiteltuna.
Rucolaa karkeaksi pilkottuna.

Kastike perunasalaatille

Alavuden kylmäpuristettua Sitruuna rypsiöljyä, vaaleaa balsamicoa ja juoksevaa hunajaa, kaikkia suunnilleen yhtä paljon.

Kokoa salaatti kerroksittain, levitä kastiketta salaatin kerroksiin, jätä päälle rucolaa, tilliä ja Kotitilan Savusärkeä jonkin verran koristeeksi.

Vinkki

Tämän salaatin voit tehdä myös keitetyistä tähdeperunoista tai uunissa valmistetuista lohkoperunoista.
Salaatin voi tehdä myös pelkällä Kylmäpuristetulla Sitruuna rypsiöljyllä, tai voit käyttää myös muita Alavuden makuöljyjä, kuten kylmäpuristettua Chili rypsiöljyä. Mikäli käytät maustamatonta öljyä, kannattaa salaattia maustaa vaikka pippurilla.
Kotitilan Savusärjen öljyssä voit korvata myös muilla Kotitilan kalasäilykkeillä. Katso vaihtoehdot täältä: Kotitilan tuotteet