brownies

Chilibrownies kakku

Tässä aivan ihastuttava vinkki lorauttaa Chilin makuista kylmäpuristettua rypsiöljyämme helppoon ja herkulliseen Brownies suklaapiirakkaan. Tämän idean takana on pikkukokkimme Iita, joka on myös moneen kertaan testannut tämän reseptin.
TÄMÄ ON SIIS MAINIO OHJE MYÖS PIKKUKOKEILLE JA ETENKIN MEILLE SUKLAANYSTÄVILLE!  Rohkeasti kokeilemaan!

200 g tummaa suklaata
1,5 dl Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua rypsiöljyä tai 175 g voita
3,8 dl sokeria tai tomusokeria
2 dl vehnäjauhoa tai gluteenitonta jauhoseosta
3 kananmunaa
0,5 dl Alavuden öljynpuristamon kylmäpuristettua chili rypsiöljyä

Chilibrownies valmistus:

Sulata suklaa ja öljy/voi vesihauteessa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kun suklaa ja öljy/voi on sulanut, lisää kuivat aineet, kananmunat ja chiliöljy suklaa-öljyseoksen joukkoon ja sekoita.

Kaada taikina vuokaan. Noin 20*30cm vuoka. Sydänvuoka ja pyöreä piirakkavuoka käy hyvin. Paista 175 C asteessa 30-35min. Browniesit voi koristella koristesydämillä, tomusokerilla tai muilla haluamillaan koristeilla.

Vinkki

Voit tehdä Chilibrowniesit myös pellillä leivinpaperin päälle ja sydänmuotilla (piparimuotti) leivoksia levystä.