Muffinit

VANILJA-KARDEMUMMAMUFFINIT

Tässä kaksi ihanaa muffinia. Leivo vaikka ystävälle! Käyttämällä kasvikermaa saat näistä maidottomia. Voit leipoa nämä edellisenä päivänä ja kuorruttaa vasta juuri ennen tarjoilua. Ripaus suolaa taikinassa korostaa makuja.

12 kpl

Aineet:
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl Alavuden Kylmäpuristettua Rypsiöljyä
0,5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
0,5 tl kardemummaa

Kuorrutus:
1-2 dl vispikermaa
ripaus kanelia, vaniljasokeria ja tomusokeria

Ohje:
1.Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vuorotellen öljyn ja maidon kanssa. Sekoittele taikina varovasti sekaisin.
2.Laita taikina muffinipellille paperivuokiin ja paista 175 asteessa n. 10-15 min.
3.Kuorrutusta varten vatkaa kerma ja lisää siihen kaneli, vaniljasokeri ja sokeria maun mukaan. Pursota muffinin päälle haluamallasi tavalla.

APPELSIINISUKLAAMUFFINIT

Appelsiini ja suklaa ovat loistavat kaverit yhdessä!

12 kpl

Aineet:
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl Alavuden Kylmäpuristettua Rypsiöljyä
0,5 dl appelsiinimehua
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 appelsiinin kuori raastettuna

Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
2 riviä suklaalevystä

1.Pese appelsiini hyvin tai käytä luomuappelsiinia. Raasta kuori. Puserra appelsiinista mehua 0,5 dl.
2.Sekoita keskenään jauhot ja muut kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja mehu vuorotellen jauhoseoksen kanssa munavaahtoon. Sekoittele taikina varovasti sekaisin.
3.Laita taikina muffinipellille paperivuokiin. Paista 175 asteessa 10-15 min.
4.Kuorrutusta varten sulata suklaa varovasti mikrossa puoliteholla 20 sekuntia kerrallaan. Jäähdytä. Vatkaa kerma ja sekoita siihen suklaasula. Jos haluat, voi appelsiininkuorta säästää myös tähän kerman joukkoon hitusen! Kuorruta pursottamalla kerma muffinin päälle.