Kinkkupizza punajuuripestolla

Kinkkupizza maistuu fantastisen herkulliselta, kun korvaat tomaattikastikkeen Alavuden punajuuripestolla. Punajuuripesto on niin maukasta, että voit jättää helposti juuston tai juuston korvikkeet pois ja makua riittää silti. Kevyttä ja silti niin maistuvaa!

Ainekset

1/3 prk Alavuden punajuuripestoa
1/2 pkt ilmakuivattua kinkkua
rucolaa

Pizzapohjan ainekset (4 henkilölle)

2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
5-7 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2-3 rkl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä

Lisää hiiva lämpimään veteen. Anna seistä 5 minuuttia. Lisää jauhot ja suola ja vaivaa taikinaa samalla yhteensä noin 10 minuutin ajan. Lisää rypsiöljy ja kohota taikina.

Jaa taikina osiin, kaulitse pizzoiksi. Levitä pinnalle punajuuripestoa, juustoa ja paista 250 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Viimeistele vielä ilmakuivatulla kinkulla ja kirvelillä.

Valmiin pizzan päällä toimivat loistavasti myös marinoidut siitakesienet.