punajuuri-kinkku-pizza

Punajuuri-kinkku-pizza Alavuden tapaan

Hyvän pizzan taustalla on yleensä muutakin kuin mielikuvia. Makuhan syntyy pohjasta asti käyttäen Alavuden pähkinäisen makuista rypsiöljyä. Tämä on se kotimaisen pizzan versio kotimaisen punajuuren kera!

Punajuuri-kinkku-pizza

Päällysteet:
1/3 prk alavuden punajuuripesto
1dl juustoa
1/2pkt ilmakuivattua kinkkua

Pizzapohjan resepti:
2,5dl vettä
1 pss kuivahiivaa
5-7 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2-3 rkl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä

Lisää hiiva lämpimään veteen. Anna seistä 5 minuuttia. Lisää jauhot, suola ja vaivaa samalla. Vaivaa n. 10 minuutin ajan. Lisää rypsiöljy ja kohota taikina.

Jaa taikina osiin, kaulitse pizzoiksi. Levitä pinnalle punajuuripestoa, juustoa ja Paista 250 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Viimeistele vielä ilmakuivatulla kinkulla ja kirvelillä. Sitten onkin aika syödä 🙂

Valmiin pizzan päällä toimii loistavasti myös marinoidut siitakesienet