Rypsin viljely

RYPSILLE ON KYSYNTÄÄ!

Rypsinviljely -koulutusilta PERUTTU!

Järjestämme rypsin viljelyillan myöhempänä ajankohtana, kun tilanne sallii. Tiedotamme täällä kotisivuilla.

Rypsin viljelystä löydät tietoa täältä.

Rypsiä tarvitaan

Meillä täällä Alavudella on kasvava tarve kotimaiselle laadukkaalle rypsille. Vain korkealaatuisesta ja hyvin kypsyneestä rypsisadosta pystymme puristamaan ensiluokkaisen aromikasta Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä. Meille raaka-aineen jäljitettävyys on avainasia ja haluamme panostaa vahvasti tulevaisuuteen ja tehdä koko ketjusta entistä läpinäkyvämpää. Tämä onnistuu ainoastaan yhteistyötä kehittämällä tärkeimpien sidosryhmiemme kanssa – viljelijöiden! Olemme tehneet myös paljon työtä sen eteen, että Alavuden kylmäpuristetusta rypsiöljystä jalostuu yhä uusia tuotteita. Uusin oma tuotteemme on JUUREVA -juureslevite.  Tuotteisiimme voit tutustua täältä.

Rypsi on kilpailukykyinen kasvi

Rypsin kilpailukyky viljelykasvina on hyvä ja se on edelleen arvokas kasvi viljelykierrossa huolehtimassa maan kunnosta ja rikkakasvien hallinnasta. Hyvin vaihtelevat vuodet ovat osoittaneet maan kasvukunnon merkityksen sadon varmistuksessa.

Satovuoden 2019 rypsit ovat olleet varsin puhtaita rikoista ja öljypitoisuudet ovat olleet keskimääräisiä (n. 40 %). Lehtivihreää on kuitenkin esiintynyt, kasvukausi kun paikoin alkoi myöhään, sekä loppui aikaisin.

Yhteistyö vie eteenpäin

Tarvitsemme joukkoomme uusia sopimusviljelijöitä varmistamaan laadukkaan raaka-aineen saatavuuden tuotteisiimme. Toivotammekin sinut tervetulleeksi viljelemään suomalaista korkealaatuista rypsiä ja samalla rakentamaan viljely- ja elintarvikeosaamista. Me uskomme, että tulevaisuuden menestys syntyy vain vahvalla koko ketjun yhteistyöllä – Pellolta pöytään.

Tilaa rypsinsiemenet,  tästä.

Kauttamme on saatavissa Boreal Kasvinjalostuksen Synthia kevätrypsin siementä. Siemen on peitattu Buteo Start FS 480 -valmisteella, jolle Tukes on myöntänyt kasvukaudelle 2020  poikkeusluvan. Hyvät viljelyedellytykset sen puolesta ovat olemassa.

Synthia myydään yksikköinä, yhdessä säkissä on kolme yksikköä. Yksi yksikkö vastaa 1 hehtaarin siemenmäärää, kiloina noin 7 kg ja kylvötiheus 150 itävää siementä/neliö.

SYNTHIA  156,00 eur/säkki, alv 0
KAMPANJAHINTA 150,00 eur/säkki, alv 0

Kampanjahinta koskee 6.3.2020 mennessä viljelysopimuksen tehneitä.

Hinnat vapaasti varastossamme, Järviluomantie 24, 63300 Alavus.

Siementilaukset viimeistään 12.3.2020. Tee siementilaus tästä. Siementilauksen voi tehdä myös sähköpostilla: info@alavuden.fi, tai tekstiviestillä: 040 189 5530.

HALUAMME PALVELLA SINUA SIEMENHANKINNASSA ja RYPSIN VILJELYASIOISSA!

Hyvää viljelyvuotta 2020 toivottaen,

Hanna Yli-Kuha, P. 040 189 5530

 

  Tilaa rypsin siemenet nyt!  Lajike: SYNTHIA

  Peittaus: Buteo Start FS 480

  KAMPANJAHINTA VILJELYSOPIMUKSEN TEKEVILLE: 150 €/säkki, alv 0 % (186 eur, sis. alv 24 %)

  HINTA ILMAN VILJELYSOPIMUSTA: 156 €/säkki, alv 0 % (193,44 eur, sis. alv 24 %)

  Kampanjahinta edellyttää, että viljelysopimus on tehtynä 6.3.2020 mennessä.  1 säkki = 3 yksikköä = 3 ha:n siemenmäärä. Säkissä on noin 20-21 kg siemeniä.

  1 yksikkö sisältää 1,5 milj. itävää siementä. Kylvötiheys: 150 siementä/m².

  Hinnat vapaasti Alavuden Öljynpuristamolla, Järviluomantie 24, 63300 Alavus.
  Haluan tehdä viljelysopimuksen, ja minulle voi lähettää sopimuslomakkeen (rasti ruutuun)
  sähköpostillakirjepostina

  Olen kiinnostunut viljelysopimuksesta, ja haluan, että minulle lähetetään lisätietoa sopimusviljelystä (rasti ruutuun)
  sähköpostillakirjepostina