Ruokaa omasta maasta

Laatua suoraan luonnosta

Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristetun rypsiöljyn puristamiseen kelpuutetaan vain korkealuokkaista kotimaista rypsiä, joka on kypsynyt pitkien kesäöiden ansiosta erityisen aromikkaaksi. Rypsi kylmäpuristetaan tavalla, josta ei synny lainkaan jätettä. Toimimme puhtaasti ja vastuullisesti kylmäpuristusmenetelmän alkuvaiheesta lopulliseen tuotteeseen.

Alavuden Öljynpuristamo Oy

Alavuden Öljynpuristamo Oy on paikallisten viljelijöiden toimesta perustettu lähialueen rypsiä jalostava yritys. Ensimmäiset rypsit puristettiin talvella 1997 Pihlajan tilalla viljellystä rypsistä.

Yrityksen arvoihin kuuluvat kotimaisuus, luonnollisuus ja aitous sekä toiminnan asiakaslähtöisyys, joustavuus ja avoimuus. Jo alkumetreiltä lähtien toiminnan tarkoitus on ollut tuottaa korkealaatuista ja hellävaroin tehtyä kylmäpuristettua rypsiöljyä lähialueella viljellystä rypsistä. Tuotteitamme maistamalla voit havaita, että siinä maistuu luonto.

Laadukas ja jäljitettävä tuotanto

Alavuden Öljynpuristamo Oy:n sopimusviljelijät ovat laatutietoista joukkoa pääosin Etelä-Pohjanmaan ja lähimaakuntien alueelta. He noudattavat rypsin viljelyssä yleisesti hyväksyttyjä hyviä viljelymenetelmiä ja Alavuden Öljynpuristamon sopimusehtoja. Rypsiä viljeltäessä noudatetaan viljelykiertoa. Viljelykierto vähentää kasvitauteja ja siten tarvetta torjuntatoimenpiteille. Viljelykierto varmistaa myös ympäristön monimuotoisuuden säilymisen. Rypsinviljelijät ovat maalaismaiseman hoitajia, joiden kauniin keltaiset rypsipellot tuovat maisemaan väriä ja mehiläisille mukavia medenkeruupaikkoja. 

Alavuden Öljynpuristamon tuotteet ovat olleet alusta saakka jäljitettävissä viljelijän pellolle saakka. Myös kaikki tuotannossa tehdyt toimenpiteet kyetään osoittamaan tarkan laadunhallinnan avulla.

Kaunis ympäristö on meille ilo

Tuotantolaitoksemme sijaitsee kauniin sinisen Alavudenjärven rannalla vanhassa Osuusmeijerin kiinteistössä, keskellä kylää. Ympäristö asettaa meille myönteisiä paineita panostaa myös oman ympäristömme huomioon ottamiseen.

Kestävä tuotanto ja kestävä kuluttaminen

Käyttämässämme rypsin kylmäpuristusmenetelmässä ei synny jätteitä.

Varsinainen päätuotteemme Kylmäpuristettu Rypsiöljy puhdistetaan luonnollisesti  ilman kemiallisia käsittelyjä. Käyttämällä Kylmäpuristettuja Rypsiöljyjämme toteutat kestävää kuluttamista.

Öljyn kylmäpuristusmenetelmässä siemenestä otetaan talteen vain paras öljy eli neitsytöljy, loppu jätetään nostamaan puristeen rehuarvoa. Kylmäpuristusmenetelmässä säilytetään myös kaikki öljyn arvokkaat ravinneosat ja vitamiinit runsaita aromeja unohtamatta.

Vain kylmäpuristusmenetelmällä öljyssä kyetään säilyttämään kaikki sen luonnolliset ominaisuudet: runsas pähkinäinen maku, täyteläinen koostumus sekä valtava määrä E-vitamiinia.

Vain parasta

Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristetun rypsiöljyn puristamiseen kelpuutetaan vain kotimaista rypsiä, joka on kypsynyt pitkien kesäöiden ansiosta erityisen aromikkaaksi. Tästä on osoituksena myös pakkauksen etiketissä oleva Joutsenlippu, jonka käyttöoikeus edellyttää kotimaisen raaka-aineen käyttöä.

Tavoitteenamme on jatkossa lisätä pullotetun öljyn osuutta tuotannostamme sekä kehittää uusia pidemmälle jalostettuja tuotteita arvokkaasta peltojemme keltaisesta kullasta.

Yhteistyömme elintarviketeollisuuden kanssa monipuolistuu koko ajan ja yhä useammissa muiden yritysten valmistamissa korkealaatuisissa tuotteissa käytetään Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua rypsiöljyä.