Alavuden Öljynpuristamo 20 vuotta!

Syyskuussa 1997 pidettiin Alavuden Öljynpuristamo Oy:n perustamiskokous. Yritys sai alkunsa Kasviöljyjen Kylmäpuristus -hankkeesta, jolla haluttiin edistää öljykasvien viljelyä ja kannattavuutta. Paikalliset viljelijät olivat tulleet tulokseen, että kasvattamalla rypsiä ja puristamalla se itse saataisiin valkuaisrehukustannuksia hallittua. Samalla rypsistä saataisiin rypsiöljyä elintarviketeollisuudelle.

Rypsin on haluttu olevan korkealaatuista alusta asti.

Näin on mahdollistettu kuluttajatuotteiden valmistus Kylmäpuristetusta rypsiöljystä.

Juhlavuoden öljy on saanut alkunsa 10-vuotiaan Oskari Yli-Kuhan ideasta. Hän piirsi etiketin tällaiselle tuotteelle, ja yhteistyössä graafikko Camilla Häggblomin kanssa etiketti viimeisteltiin. Kiitos heille molemmille!

Tämä Juhlavuosi sai meidät myös tekemään monia ponnistuksia.
Yksi niistä on Ikuisen elämän manifesti:

Lakeuden maa ja sen antimet ovat ravinneet minua, isääni ja kaikkia sukuni isiä jo tuhansien vuosien ajan. Tämä maa tietää mitä sieluni ja ruumiini tarvitsee. Sen voima on hirmuinen ja kaiken se kantaa aina yöttömän yön valkeudesta, pakkasyön pimeään. Tiedät sen kun seisot pellon laidassa ja aika pysähtyy. Tuon luonnon me puristamme, ihmisten ikuiseksi polttoaineeksi. Pisara kerralla pullotamme elämän eliksiiriksi, Alavuden Kylmäpuristetuksi Rypsiöljyksi.

 

Nyt on valmistettu erä tätä Juhlavuoden Kylmäpuristettua Rypsiöljyä, joka on 500 ml lasipullossa. Öljyä myydään Vietävän Hyvää- myymälässä Alavudella. Tulossa myyntiin Veljekset Keskiselle Tuuriin sekä paikallisiin kauppoihin.