Ajankohtaista

Mistä rypsi tulee – me tiedämme varmasti

Alavuden öljynpuristamon perustamisesta lähtien toimintamme on perustunut eräkohtaiseen tuotantoon: tiedämme tarkalleen, mistä raaka-aineemme tulee. Koko prosessimme on läpinäkyvä. Tiedämme jokaisen valmistuserän raaka-aineen viljelijän ja tilan, jonka pelloilta raaka-aine on tullut. – Tänä vuonna olemme halunneet tuoda yhä vahvemmin tätä esille myös kuluttaja-asiakkaillemme laittamalla öljypullojen etiketteihin paikkakunnan, mistä kyseisen erän valmistuksessa…
Lue lisää

Pellonpiennar -tilaisuudet 5.7. Lapualla ja 6.7.2021 Alavudella

TYPPIPORRASKOKEESEEN TUTUSTUMINEN,  SYYS- JA KEVÄTRYPSIN VILJELYHAVAINTOJA PELLONPIENTAREELLA  Maanantaina 5.7.2021, klo 18 LAPUA Paikka: Kari Alasaaren viljelyksillä Lapualla, Jokitie 685 Kari Alasaari esittelee syys- ja kevätrypsien ja -rapsien viljelykokemuksia ja viljelykokeita: • Syysöljykasvit, rypsi vs. rapsi, tehdyt toimenpiteet syysrypsilohkolla ja lohkon typpiporraskoe. • Kevätrypsilohkolla havainnot, tehdyt toimenpiteet ja lohkolla olevat kokeet…
Lue lisää

Rypsin viljelyilta -webinaari 30.3.2021

Kiitos kaikille viljelyiltaan osallistuneille! Aika: Tiistaina 30.3.2021, klo: 18-20.15 Paikka: etäkoulutus/webinaari. Viljelyilta järjestetään Teams -sovelluksella webinaarina. Webinaariin pystyy osallistumaan tietokoneen, tabletin tai puhelimen välityksellä. Ilmoittautuneet saavat linkin tapahtumaan ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. 18.00 Tervetuloa ja tilaisuuden avaus Hanna Yli-Kuha, Alavuden Öljynpuristamo 18.10 Rypsin viljely – Miksi, mitä ja miten? Miksi rypsiä kannattaa…
Lue lisää

Kotimaisuus ja omega-rasvahapot kiinnostavat öljyhyllyllä

Teettämämme kuluttajakyselyn (Kamonin Kuluttajaraati*) mukaan kuluttajat käyttävät arjessa eniten rypsi- ja oliiviöljyä. Yleisimpiä valintaperusteita ovat muun muassa käyttötarkoitus ja raaka-aine. – Mielestämme kotimainen rypsiöljy laadukkaasti valmistettuna sopii kaikkeen käyttöön. Olisi hyvä, että kotimaisuus ja laatu nousisivat entistä korkeammalle valintaperusteena, toteaa toimitusjohtajamme Hanna Yli-Kuha.   Öljymme alkuperä on jäljitettävissä Kyselyn vastauksista…
Lue lisää

Rypsinviljely turvaa viljelyn monimuotoisuutta Frustin tilalla

Kotimainen rypsi on terveellistä ihmiselle mutta myös viljelysmaalle. Rypsi on yksi parhaimmista vuoroviljelykasveista, joilla voidaan parantaa viljelysmaan laatua ja viljasatoa sekä torjua niin kasvitauteja kuin hukkakauraakin. Siksi rypsiä viljellään esikasvina muun muassa Frustin tilalla Tervajoella. Jani Frusti on yksi lukuisista Alavuden Öljynpuristamon sopimusviljelijöistä. Jokaisen puristamon tuotteen alkuperä on jäljitettävissä tilalle…
Lue lisää

Kylmäpuristettu rypsiöljymme on tarkkaan jäljitettävissä

Alavuden öljypuristamon tuotteiden rypsi kasvatetaan suomalaisilla maatiloilla. Käyttämämme rypsin alkuperä on tarkasti jäljitettävissä. Tiedämme jokaisen valmistuserän raaka-aineen osoitteen ja ihmiset, joiden vaalimilta tiloilta raaka-aine on tullut. Tuotantomme turvaavat kymmenet sopimusviljelijät, jotka ovat sitoutuneet laatuvaatimuksiimme. Ostamme tuottajilta rypsiä myös ilman sopimusta. Oma maakuntamme Etelä-Pohjanmaa on vahvaa rypsinviljelyaluetta, joten merkittävä osa tuottajistamme…
Lue lisää

Rypsin viljely ja siementilaukset 2021

Rypsiä tarvitaan Meillä täällä Alavudella on kasvava tarve kotimaiselle rypsille. Yrityksemme yli 20-vuotisen ajan merkittävin investointi, uudet toimitilat, on käynnissä. Tulevan kesän satoa on tarkoitus ottaa vastaan uusissa toimitiloissa, jotka rakentuvat Alavuden keskustan ja Tuurin kylän välille, vt 18 varteen. Uskomme kotimaisen öljykasvituotannon tulevaisuuteen. Vain korkealaatuisesta ja hyvin kypsyneestä rypsisadosta…
Lue lisää

Suomalainen pesto suomalaiseen makuun – PUNAJUURIPESTO

Meillä on halu tuoda suomalaisen luontomme parhaita antimia uusin tavoin tarjolle. Sen vuoksi kehitimme punajuuresta välimerellisen peston tavoin käytettävän tuotteen. Ensimmäiset tuotantoerät on tehty ja tuotteita on saatavilla seuraavista liikkeistä: – Heila Lähiruokatori, Heinola – Iloisen Pässin Maalaispuoti, Parikkala – Kivikylän Herkku Kyläpuoti, Nunnanlahti – Savo-Karjalan Lihakauppa Matkus, Kuopio –…
Lue lisää

Alavuden Öljynpuristamo 20 vuotta!

Syyskuussa 1997 pidettiin Alavuden Öljynpuristamo Oy:n perustamiskokous. Yritys sai alkunsa Kasviöljyjen Kylmäpuristus -hankkeesta, jolla haluttiin edistää öljykasvien viljelyä ja kannattavuutta. Paikalliset viljelijät olivat tulleet tulokseen, että kasvattamalla rypsiä ja puristamalla se itse saataisiin valkuaisrehukustannuksia hallittua. Samalla rypsistä saataisiin rypsiöljyä elintarviketeollisuudelle. Rypsin on haluttu olevan korkealaatuista alusta asti. Näin on mahdollistettu kuluttajatuotteiden…
Lue lisää

Rypsiä puimaan

Rypsi alkaa olla puintivalmista Etelä-Pohjanmaallakin. Mekin olemme jännittäneet sadon valmistumista, mutta kuten kuvasta näkyy, pian on kypsää. Sadon kypsymistä kannattaa tarkkailla. Karkean arvioin voi tehdä keräämällä eri puolilta peltoa lituja, joista kerää siemeniä paperille ja laittaa kirkkaalla teipillä kiinni. Kun siement rikkoo esimerkiksi kynän päällä, näkee onko sisus keltainen, vihreä…
Lue lisää

Ostamme rypsiä

Kuluvan satokauden rypsin puintikausi on loppumaisillaan. Toivottavasti kaikki ovat saaneet puinnit ja kuivaukset onnistumaan. Varastoinnissa kannattaa olla myös huolellinen, että rypsierä säilyy laadukkaana. Tuotantomme kasvaessa tarvitsemme yhä enemmän raaka-ainetta. Olemme kiinnostuneita hyvälaatuisista raaka-aine-eristä. Tarjoa rohkeasti.

Alavuden Öljynpuristamo – Siinä maistuu luonto

Joko sinä olet valinnut oman suosikkimakusi kylmäpuristetuista rypsiöljyistämme? Tervetuloa tutustumaan!   Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettuja rypsiöljyjä on saatavilla muun muassa K-ryhmän kaupoista. Mikäli et kuitenkaan löydä tuotteitamme, voit tulostaa tästä tuotekortin ja jättää sen K-ryhmän kauppaan.