Ajankohtaista

Alavuden Öljynpuristamo – Siinä maistuu luonto

Joko sinä olet valinnut oman suosikkimakusi kylmäpuristetuista rypsiöljyistämme? Tervetuloa tutustumaan!   Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettuja rypsiöljyjä on saatavilla muun muassa K-ryhmän kaupoista. Mikäli et kuitenkaan löydä tuotteitamme, voit tulostaa tästä tuotekortin ja jättää sen K-ryhmän kauppaan.

Vegeburgeri punajuuripestosta

Ihanan mehevä vegeburgerin pihvi syntyy kikherneistä ja punajuuripestosta. Kaikki ainesosat ovat valmiiksi kypsiä, joten vain nopea grillaus tai paistaminen riittää. Ainekset 500 g kypsiä kikherneitä valutettuna 3 rkl Alavuden punajuuripestoa 1 dl korppujauhoja 2 kananmunaa 2 rkl vehnäjauhoja 1 ruukullinen tuoretta korianteria hienonnettuna 1 tl suolaa 1 tl garam masala…
Lue lisää

Sitruunamuffinssit

Lämpöiset, kuohkeat muffinssit sulavat suussa. Ne on helppo koristella kahvipöydän koristuksiksi. Taikinasta tulee 12 kpl muffinsseja. Ainekset 4 dl vehnäjauhoja 2-2,5 dl sokeria 1 tl leivinjauhetta ripaus suolaa 1,4 dl maitoa 1 kananmuna (½ tl vanilja-aromia) 0,5 dl Alavuden kylmäpuristettua SITRUUNA -rypsiöljyä Lämmitä uuni 175°C:een. Ota esille 12 pientä muffinssi- tai cupcake-vuokaa. Sekoita vehnäjauho,…
Lue lisää

Chimichurri

Argentiinalainen Chimichurri sopii niin lihalle, kanalle, kuin kasviksillekin. Kastike sopii myös ruuan pintaan siveltäväksi grillauksen aikana. Ainekset 1 dl Alavuden Kylmäpuristettu Rypsiöljy 0,5 dl Alavuden Kylmäpuristettu Rypsiöljy CHILI 0,5 dl valkoviinietikkaa 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 1 ruukullinen korianteria hienonnettuna ½ ruukullista lehtipersiljaa hienonnettuna 2 rkl oreganoa hienonnettuna 1 tl suolaa 2…
Lue lisää

Rypsin kasvustohavaintoja 27.6.2019 klo 18 Alavudella

RYPSIN KASVUSTOHAVAINTOJA – Näemme sekä syys- että kevätrypsiä Keskiviikkona 27.6.2019, klo 18-19.30 Paikka: Alavus, Töysäntie (VT18)/Kellokorventie välissä (Noin 4 km Töysäntietä Alavudelta Ähtärin suuntaan / Kellokorventietä noin 2 km Alavuden keskustan suunnasta Tuuriin päin tultaessa, TÄHDELLÄ MERKITTY KARTTAAN) Kohderyhmä: Rypsinviljelijät, ja rypsin viljelystä kiinnostuneet Pääsisällöt: • Rypsin viljely • Kasvustohavainnot: tiheys, rikkatorjunnan…
Lue lisää

Öljydippi leivälle

Välimerellinen tapa dipata leipää öljyyn ja etikkaan toimii myös meillä pohjoisessa. Tämän herkun maistelua ei vaan malta lopettaa! Ainekset 4 rkl Alavuden Kylmäpuristettua Rypsiöljyä 2 rkl punaviinietikkaa pari rouhaisua mustapippuria myllystä yksi rouhaisu merisuolaa myllystä Valuta öljy ja etikka pienelle lautaselle ja lisää mausteet. Revi leivästä pieniä paloja, pyöräytä lautasella…
Lue lisää

Siementilaukset 2019 kevät

Rypsiä viljelyyn On aika suunnitella ensi kesän kylvöt ja tilata rypsinsiemenet. Meillä on kasvava tarve kotimaiselle laadukkaalle rypsille. Korkealaatuinen, suomalainen rypsi takaa erinomaisen kylmäpuristetun rypsiöljyn, sekä turvallisen valkuaisrehun. Meidän kautta saatavissa SynthiaBOR kevätrypsin siementä, viljelysopimuksen tekeville KAMPANJAHINTAAN. Rypsistä kannattaa innostua! Meillä on kasvava tarve kotimaiselle laadukkaalle rypsille. Korkealaatuinen, suomalainen rypsi…
Lue lisää

Suomalainen pesto suomalaiseen makuun – PUNAJUURIPESTO

Meillä on halu tuoda suomalaisen luontomme parhaita antimia uusin tavoin tarjolle. Sen vuoksi kehitimme punajuuresta välimerellisen peston tavoin käytettävän tuotteen. Ensimmäiset tuotantoerät on tehty ja tuotteita on saatavilla seuraavista liikkeistä: – Heila Lähiruokatori, Heinola – Iloisen Pässin Maalaispuoti, Parikkala – Kivikylän Herkku Kyläpuoti, Nunnanlahti – Savo-Karjalan Lihakauppa Matkus, Kuopio –…
Lue lisää

Alavuden Öljynpuristamo 20 vuotta!

Syyskuussa 1997 pidettiin Alavuden Öljynpuristamo Oy:n perustamiskokous. Yritys sai alkunsa Kasviöljyjen Kylmäpuristus -hankkeesta, jolla haluttiin edistää öljykasvien viljelyä ja kannattavuutta. Paikalliset viljelijät olivat tulleet tulokseen, että kasvattamalla rypsiä ja puristamalla se itse saataisiin valkuaisrehukustannuksia hallittua. Samalla rypsistä saataisiin rypsiöljyä elintarviketeollisuudelle. Rypsin on haluttu olevan korkealaatuista alusta asti. Näin on mahdollistettu kuluttajatuotteiden…
Lue lisää

Rypsiä puimaan

Rypsi alkaa olla puintivalmista Etelä-Pohjanmaallakin. Mekin olemme jännittäneet sadon valmistumista, mutta kuten kuvasta näkyy, pian on kypsää. Sadon kypsymistä kannattaa tarkkailla. Karkean arvioin voi tehdä keräämällä eri puolilta peltoa lituja, joista kerää siemeniä paperille ja laittaa kirkkaalla teipillä kiinni. Kun siement rikkoo esimerkiksi kynän päällä, näkee onko sisus keltainen, vihreä…
Lue lisää

Ostamme rypsiä

Kuluvan satokauden rypsin puintikausi on loppumaisillaan. Toivottavasti kaikki ovat saaneet puinnit ja kuivaukset onnistumaan. Varastoinnissa kannattaa olla myös huolellinen, että rypsierä säilyy laadukkaana. Tuotantomme kasvaessa tarvitsemme yhä enemmän raaka-ainetta. Olemme kiinnostuneita hyvälaatuisista raaka-aine-eristä. Tarjoa rohkeasti.