Rypsin viljely ja siementilaukset 2021

Rypsiä tarvitaan

Meillä täällä Alavudella on kasvava tarve kotimaiselle rypsille. Yrityksemme yli 20-vuotisen ajan merkittävin investointi, uudet toimitilat, on käynnissä. Tulevan kesän satoa on tarkoitus ottaa vastaan uusissa toimitiloissa, jotka rakentuvat Alavuden keskustan ja Tuurin kylän välille, vt 18 varteen. Uskomme kotimaisen öljykasvituotannon tulevaisuuteen.

Vain korkealaatuisesta ja hyvin kypsyneestä rypsisadosta pystymme puristamaan ensiluokkaisen aromikasta Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä. Meille raaka-aineen jäljitettävyys on avainasia ja haluamme panostaa vahvasti tulevaisuuteen ja tehdä koko ketjusta entistä läpinäkyvämpää. Tämä onnistuu ainoastaan yhteistyötä kehittämällä teidän viljelijöiden kanssa. Olemme ottaneet käyttöön Alavuden öljyjen tuotepakkaukseen merkinnän tuotteen alkuperästä.

Tuotteisiimme voit tutustua täältä.

Rypsi on kilpailukykyinen kasvi

Nyt on otollinen aika miettiä kasvukauden 2021 viljeltävät lajikkeet. Ja kuten yllä jo kävi ilmi, meillä on lisääntyvä tarve kotimaiselle laadukkaasti tuotetulle rypsille.

Pohtiessasi viljelysuunnitelmaa kannattaa miettiä öljykasvien sijoittamista viljelykiertoon. Viljelykasvina rypsi antaa hyvän esikasviarvon ja edesauttaa maan kasvukuntoa. Hyvälaatuisen rypsisadon edellytyksenä on viljelysmaiden ravinnetaloudesta ja rakenteesta huolehtiminen. Kalkituksen ja lannoituksen huolellisella suunnittelulla varmistetaan kasvulle otolliset lähtökohdat. Hyvää vuoroviljelytekniikkaa hyödyntäen saadaan laadukasta kotimaista rypsiä ja korkealaatuista kylmäpuristettua rypsiöljyä.

Satovuoden 2020 rypsit ovat olleet varsin puhtaita rikoista ja öljypitoisuudet ovat olleet keskimääräisiä (n. 40 %). Lehtivihreää ei ole rypseissä esiintynyt.

Yhteistyö vie eteenpäin

Tarvitsemme joukkoomme uusia sopimusviljelijöitä varmistamaan laadukkaan raaka-aineen saatavuuden tuotteisiimme. Toivotammekin sinut tervetulleeksi viljelemään suomalaista korkealaatuista rypsiä ja samalla rakentamaan viljely- ja elintarvikeosaamista. Me uskomme, että tulevaisuuden menestys syntyy vain vahvalla koko ketjun yhteistyöllä – Pellolta pöytään.

Tilaa rypsinsiemenet tästä

Kauttamme on nyt saatavissa Boreal Kasvinjalostuksen Synthia kevätrypsin siementä. Siemen on peitattu Buteo Start FS 480 -valmisteella, jolle Tukes on myöntänyt kasvukaudelle 2021  poikkeusluvan. Hyvät viljelyedellytykset sen puolesta ovat olemassa.

Synthia myydään yksikköinä, yhdessä säkissä on kolme yksikköä. Yksi yksikkö vastaa 1 hehtaarin siemenmäärää, kiloina noin 6-7 kg ja kylvötiheus 150 itävää siementä/neliö.

SYNTHIA  156,00 eur/säkki, alv 0
KAMPANJAHINTA 150,00 eur/säkki, alv 0

Kampanjahinta koskee 6.3.2021 mennessä viljelysopimuksen tehneitä.

Hinnat vapaasti varastossamme, Järviluomantie 24, 63300 Alavus.

Siementilaukset viimeistään 12.3.2021. Tee siementilaus tästä. Siementilauksen voi tehdä myös sähköpostilla: info@alavuden.fi, tai tekstiviestillä: 044 984 2999.

Syysrypsin siemenien tarjonnan osalta laitamme lisätietoa myöhemmin.

HALUAMME PALVELLA SINUA SIEMENHANKINNASSA ja RYPSIN VILJELYASIOISSA!

Hyvää viljelyvuotta 2021 toivottaen,

Hanna Yli-Kuha, P. 040 189 5530

Kotisivuiltamme löydät myös tietoa rypsin viljelystä. Päivitämme kotisivuille myös ajankohtaisia viljelyyn liittyviä tietoja ja koulutuksia. Viljelyyn liittyvät asiat löytyvät Viljelijöille -otsikon alta.  https://alavudenoljynpuristamo.fi/rypsin-viljely-ja-sopimusviljely/

Siementilaus

  Tilaa rypsin siemenet nyt!  Lajike: SYNTHIA

  Peittaus: Buteo Start FS 480

  KAMPANJAHINTA VILJELYSOPIMUKSEN TEKEVILLE: 150 €/säkki, alv 0 % (186 eur, sis. alv 24 %)

  HINTA ILMAN VILJELYSOPIMUSTA: 156 €/säkki, alv 0 % (193,44 eur, sis. alv 24 %)  1 säkki = 3 yksikköä = 3 ha:n siemenmäärä. Säkissä on noin 20-21 kg siemeniä.

  1 yksikkö sisältää 1,5 milj. itävää siementä. Kylvötiheys: 150 siementä/m².

  Hinnat vapaasti Alavuden Öljynpuristamolla, Järviluomantie 24, 63300 Alavus.
  Haluan tehdä viljelysopimuksen, ja minulle voi lähettää sopimuslomakkeen (rasti ruutuun)
  sähköpostillakirjepostina

  Olen kiinnostunut viljelysopimuksesta, ja haluan, että minulle lähetetään lisätietoa sopimusviljelystä (rasti ruutuun)
  sähköpostillakirjepostina