Rypsin viljely ja siementilaukset 2023

TILAA TÄSTÄ RYPSIN SIEMENET

Uutta kohti – Rypsiä tarvitaan

Kotimaiselle rypsille ja rapsille on kasvava tarve. Olemme nyt vuoden verran toimineet uusissa toimitiloissamme. Vuoteen on mahtunut monenlaista havainnointia, harjoittelua, parantamista ja oppimista. Meillä on tapahtunut myös sukupolvenvaihdosta henkilöstössä. Asko ja Jorma jäivät loppuvuodesta viettämään eläkepäiviä, ja Aapo ja Hanna (meitä on nyt kaksi Hannaa) ovat tulleet joukkoomme viemään Alavuden Öljynpuristamoa eteenpäin. Jotta toimintamme on mahdollista ja voi kehittyä entisestään, tarvitsemme raaka-ainetta, kotimaista rypsiä (ja rapsia), myös luomurypsiä.

Vuosi on ollut poikkeuksellinen meille kaikille. Toivomme kaikille hyvää vuotta 2023.

Laadulla on väliä

Kylmäpuristus on mekaaninen ja hellävarainen öljynerotusmenetelmä, jossa saatavan öljyn ja puristeen laatu riippuu täysin puristettavan siemenen laadusta. On tärkeää, että siemen on kypsä, sen kosteus on alle 8 % (mielellään 6,5–7,5 %) ja se on mahdollisimman puhdasta rikoista ja puintimoskista. Erittäin tärkeää siemenen laadulle on myös, että rypsi kuivataan heti puinnin jälkeen, jotta siemen ei pääse lämpenemään ennen kuivausta. Myös huolelliseen varastointiin on syytä kiinnittää huomiota. Vain korkealaatuisesta ja hyvin kypsyneestä rypsisadosta pystymme puristamaan aromikasta Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä.

Toimintamme on perustunut raaka-aineen eräkohtaiseen käsittelyyn alusta saakka. Jäljitettävyys on meille ollut aina tärkeä, nyt se on entistä tärkeämpi myös läpi ketjun, loppukäyttäjälle saakka. Haluamme panostaa vahvasti tulevaisuuteen ja tehdä koko ketjusta entistä läpinäkyvämmän. Tämä onnistuu ainoastaan yhteistyötä kehittämällä teidän viljelijöiden kanssa. Olemme ottaneet käyttöön Alavuden öljyjen tuotepakkaukseen merkinnän tuotteen alkuperästä.

Elintarvikeöljyjen lisäksi toimitamme öljyä rehu- ja tekniseen käyttöön, ja rypsipuristetta rehukäyttöön.

Kuluttajatuotteisiimme voit tutustua täältä. Rehutuotteisiimme voit tutustua täältä.

TEE TÄSTÄ SIEMENTILAUS

Rypsi on kilpailukykyinen kasvi ja erinomainen viljelykiertoon

Viljelykierron monipuolisuus on tärkeää niin maaperän kasvukunnon, satotasojen kuin monimuotoisen luonnon näkökulmasta. Pohtiessasi viljelysuunnitelmaa kannattaa miettiä öljykasvien sijoittamista viljelykiertoon. Viljelykasvina rypsi antaa hyvän esikasviarvon ja edesauttaa maan kasvukuntoa. Hyvälaatuisen rypsisadon edellytyksenä on viljelysmaiden ravinnetaloudesta ja rakenteesta huolehtiminen. Kalkituksen ja lannoituksen huolellisella suunnittelulla varmistetaan kasvulle otolliset lähtökohdat. Hyvää vuoroviljelytekniikkaa hyödyntäen saadaan laadukasta kotimaista rypsiä ja korkealaatuista kylmäpuristettua rypsiöljyä.

Viljelysopimukset

Teemme viljelysopimuksia. Hinnoittelu perustuu toimitusajan maailmanmarkkinahintaan, tai vaihtoehtoisesti sopimuksen tekohetkellä sovittuun kiinnitettyyn perushintaan.

Yhteistyö vie eteenpäin

Tarvitsemme joukkoomme uusia sopimusviljelijöitä varmistamaan laadukkaan raaka-aineen saatavuuden tuotteisiimme. Toivotammekin sinut tervetulleeksi viljelemään suomalaista korkealaatuista rypsiä ja samalla rakentamaan viljely- ja elintarvikeosaamista. Me uskomme, että tulevaisuuden menestys syntyy vain vahvalla koko ketjun yhteistyöllä – Pellolta pöytään.

HALUAMME PALVELLA SINUA SIEMENHANKINNASSA ja RYPSIN VILJELYASIOISSA!

OLETHAN YHTEYDESSÄ!

Hyvää viljelyvuotta toivottaen,

Hanna Yli-Kuha p. 040 189 5530
Aapo Liesmäki p. 0400 449 850
Lauri Neste p. 044 204 0200

Kotisivuiltamme löydät myös tietoa rypsin viljelystä. Viljelyyn liittyvät asiat löytyvät Viljelijöille -otsikon alta.  https://alavudenoljynpuristamo.fi/rypsin-viljely-ja-sopimusviljely/

  Tilaa rypsin siemenet nyt!

  Meiltä on saatavissa Synthia kevätrypsin sertifioitua kylvösiementä, myös luomusertifioitua.

  Synthia on Boreal Kasvinjalostuksen jalostama kotimainen kevätrypsilajike, joka soveltuu kaikille maalajeille. Synthia on lujavartinen, aikainen ja satoisa. Synthian kasvuaika 103 vrk, lämpösumma 1061.

  Syysrypsin viljely on erittäin hyvä vaihtoehto mm. nurmen uudistuksessa sekä viherlannoitusnurmen viljelyyn otossa. Syysrypsin siemenien tarjonnan osalta laitamme lisätietoa myöhemmin.

  SYNTHIA siemen myydään yksiköissä. Yksi yksikkö = 1 ha:n siemenmäärä. Säkki sisältää 3 yksikköä, noin 20-21 kg siementä. Yksi yksikkö painaa noin 7 kg, ja sisältää 1,5 miljoonaa itävää siementä (kylvötiheys 150 kpl / m²).

  Lajike: SYNTHIA

  Peittaus: Buteo Start FS 480

  HINTA 185,00 €/säkki, alv 0 %

  KAMPANJAHINTA 28.2.2023 mennessä siementilauksen tehneille: 178 €/säkki, alv 0 %

  Lajike: SYNTHIA LUOMUSIEMEN

  HINTA 132,00 €/säkki, alv 0 %

  KAMPANJAHINTA 28.2.2023 mennessä siementilauksen tehneille: 125 €/säkki, alv 0 %

  Hinnat vapaasti Alavuden Öljynpuristamolla, Kellokorventie 165, 63300 Alavus.


  Tilaa SYNTHIA kevätrypsin siemenet tästä:

  Olen kiinnostunut viljelysopimuksesta, ja minulle voi lähettää lisätietoa (rasti ruutuun)
  sähköpostillakirjepostina