Rypsin viljely ja siementilaukset 2022

Rypsin viljely ja siementilaukset 2022

Rypsiä tarvitaan

Meillä täällä Alavudella on kasvava tarve kotimaiselle rypsille. Yrityksen yli 20-vuotisen ajan suurin investointi, omat toimitilat, on lähes valmis. Lokakuussa muutimme uusiin toimitiloihin ja marraskuusta tuotantoa on käynnistetty ja sisään ajettu uusissa tiloissa. Jotta toimintamme on mahdollista, tarvitsemme raaka-ainetta, kotimaista rypsiä (ja rapsia), myös luomurypsiä.

Vain korkealaatuisesta ja hyvin kypsyneestä rypsisadosta pystymme puristamaan ensiluokkaisen aromikasta Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä. Meille raaka-aineen jäljitettävyys on avainasia ja haluamme panostaa vahvasti tulevaisuuteen ja tehdä koko ketjusta entistä läpinäkyvämmän. Tämä onnistuu ainoastaan yhteistyötä kehittämällä teidän viljelijöiden kanssa. Olemme ottaneet käyttöön Alavuden öljyjen tuotepakkaukseen merkinnän tuotteen alkuperästä.

Elintarvikeöljyjen lisäksi toimitamme rehuöljyä ja rypsipuristetta rehukäyttöön.

Kuluttajatuotteisiimme voit tutustua täältä. Rehutuotteisiimme voit tutustua täältä.

Viljelysopimukset

Teemme viljelysopimuksia. Hinnoittelu perustuu toimitusajan maailmanmarkkinahintaan, tai vaihtoehtoisesti sopimuksen tekohetkellä sovittuun kiinteään perushintaan.

Rypsi on erinomainen kasvi viljelykiertoon

Viljelykierron monipuolisuus on tärkeää niin maaperän kasvukunnon, satotasojen kuin monimuotoisen luonnon näkökulmasta.

Pohtiessasi viljelysuunnitelmaa kannattaa miettiä öljykasvien sijoittamista viljelykiertoon. Viljelykasvina rypsi antaa hyvän esikasviarvon ja edesauttaa maan kasvukuntoa. Hyvälaatuisen rypsisadon edellytyksenä on viljelysmaiden ravinnetaloudesta ja rakenteesta huolehtiminen. Kalkituksen ja lannoituksen huolellisella suunnittelulla varmistetaan kasvulle otolliset lähtökohdat. Hyvää vuoroviljelytekniikkaa hyödyntäen saadaan laadukasta kotimaista rypsiä ja korkealaatuista kylmäpuristettua rypsiöljyä.

Satovuoden 2021 rypsit ovat olleet varsin puhtaita rikoista ja öljypitoisuudet korkeita. Lehtivihreää ei ole rypseissä juurikaan esiintynyt.

Yhteistyö vie eteenpäin

Tarvitsemme joukkoomme uusia sopimusviljelijöitä varmistamaan laadukkaan raaka-aineen saatavuuden tuotteisiimme. Toivotammekin sinut tervetulleeksi viljelemään suomalaista korkealaatuista rypsiä ja samalla rakentamaan viljely- ja elintarvikeosaamista. Me uskomme, että tulevaisuuden menestys syntyy vain vahvalla koko ketjun yhteistyöllä – Pellolta pöytään.

HALUAMME PALVELLA SINUA SIEMENHANKINNASSA ja RYPSIN VILJELYASIOISSA!

OLETHAN YHTEYDESSÄ!

Hyvää viljelyvuotta 2022 toivottaen,

Hanna Yli-Kuha, p. 040 189 5530     Lauri Neste, p. 044 204 0200

Kotisivuiltamme löydät myös tietoa rypsin viljelystä. Viljelyyn liittyvät asiat löytyvät Viljelijöille -otsikon alta.  https://alavudenoljynpuristamo.fi/rypsin-viljely-ja-sopimusviljely/