Rypsin viljely ja siementilaukset 2022

Rypsin viljely ja siementilaukset 2022

Rypsiä tarvitaan

Meillä täällä Alavudella on kasvava tarve kotimaiselle rypsille. Yrityksen yli 20-vuotisen ajan suurin investointi, omat toimitilat, on lähes valmis. Lokakuussa muutimme uusiin toimitiloihin ja marraskuusta tuotantoa on käynnistetty ja sisään ajettu uusissa tiloissa. Jotta toimintamme on mahdollista, tarvitsemme raaka-ainetta, kotimaista rypsiä (ja rapsia), myös luomurypsiä.

Vain korkealaatuisesta ja hyvin kypsyneestä rypsisadosta pystymme puristamaan ensiluokkaisen aromikasta Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä. Meille raaka-aineen jäljitettävyys on avainasia ja haluamme panostaa vahvasti tulevaisuuteen ja tehdä koko ketjusta entistä läpinäkyvämmän. Tämä onnistuu ainoastaan yhteistyötä kehittämällä teidän viljelijöiden kanssa. Olemme ottaneet käyttöön Alavuden öljyjen tuotepakkaukseen merkinnän tuotteen alkuperästä.

Elintarvikeöljyjen lisäksi toimitamme rehuöljyä ja rypsipuristetta rehukäyttöön.

Kuluttajatuotteisiimme voit tutustua täältä. Rehutuotteisiimme voit tutustua täältä.

Viljelysopimukset

Teemme viljelysopimuksia. Hinnoittelu perustuu toimitusajan maailmanmarkkinahintaan, tai vaihtoehtoisesti sopimuksen tekohetkellä sovittuun kiinteään perushintaan.

Rypsi on erinomainen kasvi viljelykiertoon

Viljelykierron monipuolisuus on tärkeää niin maaperän kasvukunnon, satotasojen kuin monimuotoisen luonnon näkökulmasta.

Pohtiessasi viljelysuunnitelmaa kannattaa miettiä öljykasvien sijoittamista viljelykiertoon. Viljelykasvina rypsi antaa hyvän esikasviarvon ja edesauttaa maan kasvukuntoa. Hyvälaatuisen rypsisadon edellytyksenä on viljelysmaiden ravinnetaloudesta ja rakenteesta huolehtiminen. Kalkituksen ja lannoituksen huolellisella suunnittelulla varmistetaan kasvulle otolliset lähtökohdat. Hyvää vuoroviljelytekniikkaa hyödyntäen saadaan laadukasta kotimaista rypsiä ja korkealaatuista kylmäpuristettua rypsiöljyä.

Satovuoden 2021 rypsit ovat olleet varsin puhtaita rikoista ja öljypitoisuudet korkeita. Lehtivihreää ei ole rypseissä juurikaan esiintynyt.

Yhteistyö vie eteenpäin

Tarvitsemme joukkoomme uusia sopimusviljelijöitä varmistamaan laadukkaan raaka-aineen saatavuuden tuotteisiimme. Toivotammekin sinut tervetulleeksi viljelemään suomalaista korkealaatuista rypsiä ja samalla rakentamaan viljely- ja elintarvikeosaamista. Me uskomme, että tulevaisuuden menestys syntyy vain vahvalla koko ketjun yhteistyöllä – Pellolta pöytään.

Tilaa rypsinsiemenet

tästä

Kauttamme on saatavissa SYNTHIA kevätrypsin siementä, peitattuna sekä luomusertifioituna. SYNTHIA on Boreal Kasvinjalostuksen Synthia jalostamaa siementä. Määrä on rajallinen, joten siementilaus kannattaa tehdä pikimmin.

Peitatun siemenen peittausaine: Buteo Start FS 480 -valmiste, jolle Tukes on myöntänyt poikkeusluvan kasvukaudelle 2022.

Synthia myydään yksikköinä, yhdessä säkissä on kolme yksikköä. Yksi yksikkö vastaa 1 hehtaarin siemenmäärää, kiloina noin 6-7 kg ja kylvötiheys 150 itävää siementä/neliö.

Siementilaukset viimeistään 30.3.2022Tee siementilaus tästäSiementilauksen voi tehdä myös sähköpostilla: info@alavuden.fi, tai tekstiviestillä: 044 984 2999.

Syysrypsin siemenien tarjonnan osalta laitamme lisätietoa myöhemmin.

HALUAMME PALVELLA SINUA SIEMENHANKINNASSA ja RYPSIN VILJELYASIOISSA!

OLETHAN YHTEYDESSÄ!

Hyvää viljelyvuotta 2022 toivottaen,

Hanna Yli-Kuha, p. 040 189 5530     Lauri Neste, p. 044 204 0200

Kotisivuiltamme löydät myös tietoa rypsin viljelystä. Viljelyyn liittyvät asiat löytyvät Viljelijöille -otsikon alta.  https://alavudenoljynpuristamo.fi/rypsin-viljely-ja-sopimusviljely/

Siementilaus

  Tilaa rypsin siemenet nyt!

  Meiltä saatavissa Synthia kevätrypsin siementä, myös luomuhyväksyttynä.


  Lajike: SYNTHIA

  Peittaus: Buteo Start FS 480

  HINTA 170 €/säkki, alv 0 %

  KAMPANJAHINTA 13.3.2022 mennessä siementilauksen tehneille: 156 €/säkki, alv 0 % (193,44 eur, sis. alv 24 %)


  Lajike: SYNTHIA LUOMUSIEMEN

  HINTA 125 €/säkki, alv 0 % (142,50 eur, sis. alv 14 %)

  KAMPANJAHINTA 13.3.2022 mennessä siementilauksen tehneille: 120 €/säkki, alv 0 % (136,80 eur, sis. alv 14 %)  1 säkki = 3 yksikköä = 3 ha:n siemenmäärä. Säkissä on noin 20-21 kg siemeniä.

  1 yksikkö sisältää 1,5 milj. itävää siementä. Kylvötiheys: 150 siementä/m².

  Hinnat vapaasti Alavuden Öljynpuristamolla, Kellokorventie 165, 63300 Alavus.
  Olen kiinnostunut viljelysopimuksesta, ja minulle voi lähettää lisätietoa (rasti ruutuun)
  sähköpostillakirjepostina