Ruokaa omasta maasta

Rypsin viljely ja sopimusviljely

Rypsin viljely ja sopimusviljely ovat tärkeässä roolissa Alavuden Öljynpuristamolle. Rypsin laatu ja jäljitettävyys ovat avainasioita Alavuden Öljynpuristamolle. Sopimusviljelijät varmistavat korkealuokkaisen rypsin saatavuuden. Sopimusviljelijät ovat myös maalaismaiseman hoitajia, joiden kauniin keltaiset rypsipellot tuovat maisemaan väriä ja mehiläisille mukavia medenkeruupaikkoja. Jätäthän yhteydenottopyynnön ja otamme sinuun yhteyttä.

Sinusta rypsin viljelijä? Lue lisää Alavuden Öljynpuristamon rypsin laatuvaatimuksista ja sopimusviljelystä.

Laatua luonnollisesti
Laatua luonnollisesti

Toimintamme laajentuessa ja kehittyessä haemme myös uusia sopimusviljelijöitä tuottamaan korkealaatuista raaka-ainetta hienoaromisiin kylmäpuristettuihin rypsiöljyihimme. Kiinnostuitko rypsin viljely- ja sopimusviljely asioista meidän kanssa? Luethan laatuvaatimuksemme ja jätät meille yhteydenottopyynnön.

Teemme viljelysopimuksia sekä tavanomaisesti että luomuviljellystä kevät- ja syysrypsistä. Sopimuspaperit voit tilata sivun alalaidassa olevalla yhteydenottolomakkeella tai soittamalla meille. Alavuden Öljynpuristamo välittää myös rypsin kylvösiementä.

Ostamme rypsiä myös suoraan

Voit toimittaa ennakkonäytteen osoitteella:
Alavuden Öljynpuristamo, Järviluomantie 24, 63300 Alavus. Muista yhteystiedot ja tiedon rypsi/rapsierästä näytteeseen, otamme yhteyttä näytteen arvioituamme.

Vastaanotettavan rypsin laatuvaatimukset

Kosteuspitoisuuden on oltava alle 8 %, mielellään 7 %. Kattava ennakkonäyte toimitetaan Alavuden Öljynpuristamolle ennen suunniteltua toimitusta. Hyvälaatuista kylmäpuristettua öljyä saadaan vain hyvälaatuisesta raaka-aineesta. Ennakkonäytteestä arvioimme rypsierän laadullisen moitteettomuuden aistittavilta ominaisuuksiltaan sekä otamme pikakosteuden.
Rypsi-/rapsikasvustoa ei saa käsitellä glyfosaatilla!

Otamme vastaan jonkin verran myös rapsia.

Rypsin viljely

Rypsin tuoksusta huumaantuvat myös mehiläiset
Rypsin tuoksusta huumaantuvat myös mehiläiset

Rypsi ja rapsi ovat hyviä kasveja viljapohjaiseen viljelykiertoon. Tietoa ja ohjeita rypsin ja rapsin viljelyyn sekä sadon kuivaukseen ja varastointiin löytyy Vilja-alan yhteistyöryhmä Vyr:in Rypsin ja rapsin viljelyoppaasta.

Samoilta sivuilta löytyy myös muuta lukemisen arvoista materiaalia, kuten öljykasvinviljelijän huoneentaulu:

Suomalaisten oma kasviöljy on rypsiöljy

Ratkaisuja rypsin ja rapsin viljelyyn 

Alavuden Öljynpuristamo järjestää keväisin rypsinviljelykoulutusta. Meiltä voit myös aina kysyä askarruttavista rypsin viljelyasioista!

Hinnoittelu

Kukkiva keltainen rypsipelto on ilo silmille
Kukkiva keltainen rypsipelto on ilo silmille

Alavuden Öljynpuristamo Oy:n rypsin perushinta seuraa maailmanmarkkinahintaa. Perushintaan tehdään laatukorjaukset (kosteus, roska-, öljy- ja lehtivihreäpitoisuus). Rypsin laadun määrittelee ulkopuolinen laboratorio. Peruslaatuisen rypsinsiemenen raja-arvot: Kosteus max 8 %, öljypitoisuus 40 %, roskat max 2 %, lehtivihreä max 20 mg/kg.

Luotettavaa sopimuskumppanuutta – tule sopimusviljely kumppaniksi!

Sopimusviljely tähtää mahdollisimman korkeaan laatuun, ja siten viljelijälle hyvään tilityshintaan. Ammattitaitoiset sopimusviljelijät ovat meille erittäin tärkeitä. Kylmäpuristetun rypsiöljyn laadun ratkaisee raaka-aineen laatu.

Tule mukaan rypsin sopimusviljelijäksi!

Täytettyäsi viljelysopimuslomakkeen voit palauttaa sen puristamolle. Käsittelemme sopimushakemuksen ja palautamme hyväksytyn sopimuksen allekirjoitettuna. Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut tekemään viljelysopimuksen. Rypsin viljely ja  sopimusviljely ovat meille tärkeitä kumppanuusasioita. Jätäthän yhteydenottopyynnön.

Alavuden Öljynpuristamo yritystarinaan pääset tutustumaan täältä.

Alavuden Kylmäpuristetuista rypsiöljyistä täältä. 

Uutuus Alavuden Punajuuripestostamme täältä.