Ruokaa omasta maasta

Alavuden Öljynpuristamo Oy - Laatua suoraan luonnosta

Alavuden Öljynpuristamo Oy:n kylmäpuristetun rypsiöljyn puristamiseen kelpuutetaan vain korkealuokkaista kotimaista rypsiä, joka on kypsynyt pitkien kesäöiden ansiosta erityisen aromikkaaksi. Rypsi kylmäpuristetaan tavalla, josta ei synny lainkaan jätettä. Toimimme puhtaasti ja vastuullisesti kylmäpuristusmenetelmän alkuvaiheesta lopulliseen tuotteeseen.

Alavuden Öljynpuristamo-tarina

Alavuden Öljynpuristamo on Etelä-Pohjanmaalla toimiva pienpuristamo, joka tuottaa Suomen maistuvinta kylmäpuristettua rypsiöljyä.

Alavuden Öljynpuristamo Oy on paikallisten viljelijöiden toimesta perustettu lähialueen rypsiä jalostava yritys. Ensimmäiset rypsit puristettiin talvella 1997 Pihlajan tilalla viljellystä rypsistä.

Alavuden öljynpuristamon arvoihin kuuluvat kotimaisuus, luonnollisuus ja aitous sekä toiminnan asiakaslähtöisyys, joustavuus ja avoimuus. Jo alkumetreiltä lähtien toiminnan tarkoitus on ollut tuottaa korkealaatuista ja hellävaroin tehtyä kylmäpuristettua rypsiöljyä lähialueella viljellystä rypsistä. Tuotteitamme maistamalla voit havaita, että siinä maistuu luonto.

Alavuden Öljynpuristamo Oy:n sopimusviljelijät ovat laatutietoista joukkoa pääosin Etelä-Pohjanmaan ja lähimaakuntien alueelta. He noudattavat rypsin viljelyssä yleisesti hyväksyttyjä hyviä viljelymenetelmiä ja Alavuden Öljynpuristamon sopimusehtoja. Rypsiä viljeltäessä noudatetaan viljelykiertoa. Viljelykierto vähentää kasvitauteja ja siten tarvetta torjuntatoimenpiteille. Viljelykierto varmistaa myös ympäristön monimuotoisuuden säilymisen. Rypsinviljelijät ovat maalaismaiseman hoitajia, joiden kauniin keltaiset rypsipellot tuovat maisemaan väriä ja mehiläisille mukavia medenkeruupaikkoja.

 

Tuotantoa ohjaa tarkka laadunhallinta ja jäljitettävyys pellolle saakka

Alavuden Öljynpuristamon tuotteet ovat olleet alusta saakka jäljitettävissä viljelijän pellolle saakka. Myös kaikki tuotannossa tehdyt toimenpiteet kyetään osoittamaan tarkan laadunhallinnan avulla.

Kestävä tuotanto ja kestävä kuluttaminen ovat avainasemassa Alavuden Öljynpuristamo Oy:ssä

Käyttämässämme rypsin kylmäpuristusmenetelmässä ei synny jätteitä.

Varsinainen päätuotteemme kylmäpuristettu rypsiöljy puhdistetaan luonnollisesti  ilman kemiallisia käsittelyjä. Käyttämällä kylmäpuristettuja rypsiöljyjämme toteutat kestävää kuluttamista.

Öljyn kylmäpuristusmenetelmässä siemenestä otetaan talteen vain paras öljy eli neitsytöljy. Kylmäpuristusmenetelmässä säilytetään myös kaikki öljyn arvokkaat ravinneosat ja vitamiinit runsaita aromeja unohtamatta.

Vain kylmäpuristusmenetelmällä öljyssä kyetään säilyttämään kaikki sen luonnolliset ominaisuudet, kuten runsas pähkinäinen maku, täyteläinen koostumus sekä valtava määrä E-vitamiinia.

Korkealaatuinen kotimainen rypsi raaka-aineena Alavuden Öljynpuristamo Oy:ssä

Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristetun rypsiöljyn puristamiseen kelpuutetaan vain kotimaista rypsiä, joka on kypsynyt pitkien kesäöiden ansiosta erityisen aromikkaaksi. Tästä on osoituksena myös pakkauksen etiketissä oleva Joutsenlippu, jonka käyttöoikeus edellyttää kotimaisen raaka-aineen käyttöä.

Tavoitteenamme on tulevaisuudessa kehittää uusia pidemmälle jalostettuja ja kuluttajaa kiinnostavia tuotteita arvokkaasta peltojemme keltaisesta kullasta. Alavuden Punajuuripestossa ja uutuustuotteessamme Alavuden JUUREVASSA on käytetty Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä

Lue lisää Kylmäpuristetuista rypsiöljyistä täältä.
Lue uutuus Alavuden Punajuuripestosta täältä.
Lue uutuus Alavuden JUUREVA-juureslevitteestä täältä.