Alavuden Öljynpuristamo palkittiin esimerkillisestä työstä suomalaisen ruokakulttuurin hyväksi

Alavuden Öljynpuristamo on saanut 5 000 euron arvoisen Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnon.

Palkinnon myöntää Alfred Kordelinin säätiö vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt suomalaista ruokaa, ruoantuotantoa ja ruokakulttuuria. Vuoden 2025 palkinnossa painotettiin erityisesti raaka-aineiden jalostusta, uusia tuotteita ja kunnianhimoista lähiruokatyötä.

Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristusmenetelmä on lähes jätteetön, ja tuotannossa hyödynnetään aurinkoenergiaa ja prosessilämpöä. Yrityksen toiminta nojaa vahvaan yhteistyöhön viljelijöiden kanssa, sitoutumiseen kotimaisiin raaka-aineisiin sekä jatkuvaan tuotekehitykseen. Tämä tekee siitä esimerkillisen suunnannäyttäjän suomalaisessa elintarviketeollisuudessa.

– Käytämme tuotteissamme sataprosenttisesti kotimaista, viljelijään asti jäljitettävää rypsiä ja teemme läheistä yhteistyötä alueen viljelijöiden kanssa, muun muassa neuvomalla rypsin viljelyssä. Kiitos tästä palkinnosta kuuluu siis ennen kaikkea viljelijöille, jotka mahdollistavat meille laadukkaan raaka-aineen käytön, kertoo toimitusjohtaja Hanna Yli-Kuha.

Yksi osoitus innovatiivisuudesta on Juureva-punajuurilevite, joka nousi Suomalainen menestysresepti 2019 -kilpailun finaaliin ja löysi tiensä suomalaisten ruokakauppojen valikoimiin.

Keittiömestari Jaakko ”Kokki” Kolmosen (1941–2016) nimeä kantava rahasto tukee suomalaista ruokakulttuuria ja huomioi vuosittain jaettavilla palkinnoilla alan ansioituneita toimijoita. Rahaston pääoma koostuu Kolmosen 50-, 60- ja 70-vuotispäivien muistamisista. Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö, joka jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina yli kuusi miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Alavuden Öljynpuristamo

Toimitusjohtaja Hanna Yli-Kuha

hanna.yli-kuha@alavuden.fi

040 189 5530