Ruokaa omasta maasta

Kylmäpuristettu rypsiöljy – Jäljitettävästä rypsistä

Suomen kesän valoisuus kypsyttää rypsin erityisen aromikkaaksi. Rypsin viljelijä on meille tärkeä kumppani, koska kaikki tuotteemme ovat jäljitettävissä viljelijän pelloille saakka. Tuotteidemme takana ovat suomalaiset viljelijät ja kaikissa tuotteissamme on Joutsenlippu-merkintä kertomassa kotimaisesta alkuperästä.

Mikä tekee Alavuden öljystä ainutlaatuisen?

Alavuden kylmäpuristetun rypsiöljyn ainutlaatuinen herkullinen maku saadaan aikaan käyttämällä korkealaatuista rypsiraaka ainetta. Kylmäpuristusmenetelmässä siemenestä otetaan talteen vain paras öljy eli neitsytöljy. Kylmäpuristusmenetelmän avulla säilytetään kaikki öljyn arvokkaat ravinneosat ja vitamiinit runsaita aromeja unohtamatta. Kylmäpuristus vapauttaa rypsin luontaiset pähkinäiset aromit ja tuottaa täyteläisen makunautinnon, joka on vertaansa vailla.

Rypsin terveellisyys

Rypsissä on hyviä ravintoaineita kuten välttämättömiä rasvahappoja ja e-vitamiinia, jotka rikastuvat runsaina kasveihin Suomen valoisan kesän ansiosta. Rypsin rasvahappokoostumus eli ”pehmeiden rasvojen” osuus on hyvä. Rypsissä on paljon tyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä rasvahappoja. Alavuden kylmäpuristetussa rypsiöljyssä on elimistölle välttämättömiä omega-6-rasvahappoja 23 % ja omega-3- eli alfalinoleenihappoa 12 %. Näitä rasvahappoja on saatava ravinnosta, sillä elimistö ei pysty niitä itse valmistamaan. Kylmäpuristettu rypsiöljy on myös hyvä E-vitamiinin ja muiden tokoferolien lähde.