Alavuden-Öljynpuristamo-Herkullinen-metsäsienikeitto -

Herkullinen kermainen metsäsienikeitto

Nyt on erinomainen sienivuosi. Jos et välitä itse kerätä sieniä, voit ostaa niitä toreilta ja ruokakaupoista. Herkullinen kermainen metsäsienikeitto valmistuu helposti ja nopeasti. Alavuden Kylmäpuristettu rypsiöljy, joka on maustettu chilillä, antaa keitolle kivan pikantin lisän makuun. Voit pirskotella sitä muutaman tipan myös valmiin keiton pinnalle. Tarjoa herkullisen kermaisen metsäsienikeiton seuraksi tuoretta rapeakuorista leipää. Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.

Metsäsienikeitto (4 annosta)

Ainekset:

1 sipuli

1 l metsäsieniä (esim. kantarelli, suppilovahvero, tatti jne)

4 rkl Alavuden Kylmäpuristettu rypsiöljy CHILI

3/4 dl vehnäjauhoja

7 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

2-3 dl kuohukermaa tai ruokakermaa

(suolaa)

mustapippuria myllystä

Valmista herkullinen kermainen metsäsienikeitto näin:

Kuori ja hienonna sipuli.

Putsaa sienistä mahdolliset roskat ja leikkaa sieniä halutessasi pienemmiksi.

Kuumenna rypsiöljy chili kattilassa ja lisää sipuli ja kuullota hetki.

Lisää sienet ja kääntele, kunnes ne hieman pehmenevät.

Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kääntele sekaisin.

Lisää vesi ja murennettu kasvisliemikuutio.

Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin viisi minuuttia.

Lisää kuohu- tai ruokakerma ja anna kiehua vielä muutama minuutti.

Tarkista maku.

Lisää tarvittaessa suolaa ja rouhi mausteeksi vielä mustapippuria myllystä.

Pirskota valmiin keiton pinnalle vielä hieman chilin makuista rypsiöljyä.