Kanapyörykät ja chiliperunat

Herkulliset kanapyörykät ja chiliperunat

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisin kanssa. Alavuden Öljynpuristamon maustetut rypsiöljyt innostavat ruoanlaittoon eri tavalla, sillä saat ruokiin jo paistovaiheessa makua entistä enemmän. Valmista herkulliset kanapyörykät ja chiliperunat ja tarjoa seuraksi raikasta salaattia. Lorauta maustettua rypsiöljyä salaatin joukkoon ja nauti!

 

Kanapyörykät ja Chiliperunat
Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.

Kanapyörykät 20-30 kpl

Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
Kokonaisvalmistusaika: 45 minuuttia

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 rkl tuoretta inkivääriä
400 g kanajauhelihaa
1 kananmuna
½ tl suolaa
½ ruukkua tuoretta basilikaa

Paistamiseen:
Alavuden Kylmäpuristettu Rypsiöljy Basilika

Chiliperunat:
1 kg perunoita
½ dl Alavuden Kylmäpuristettu Rypsiöljy Chili
1 tl suolaa

Pinnalle:
parmesaanijuustoa

Laita korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon vesi. Anna turvota noin viisi minuuttia.
Kuori ja hienonna inkivääri.
Laita inkivääri, kanajauheliha, kananmuna, suola ja hienonnettu basilika kulhoon ja sekoita massa tasaiseksi.
Pyöritä pyöryköiksi ja paista kuumalla pannulla basilikan makuisessa öljyssä kauttaaltaan.

Valmista perunat. Pese ja kuivaa perunat ja leikkaa lohkoiksi.
Sekoita joukkoon chilin makuinen öljy ja suola.
Kypsennä perunalohkot leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Raasta perunoiden päälle parmesaanijuustoa. Tarjoa perunat mehevien kanapyöryköiden kanssa.

Yhteistyöreseptit Hellapoliisin kanssa