Kesäinen yrttikastike
Kesäiset yrtit ovat ihanan aromikkaita. Omista suosikkiyrteistä syntyy näppärästi kesäinen yrttikastike, joka nostaa niin salaatit kuin grillatut kasvikset uudelle tasolle. Kastikkeen sydän on kylmäpuristettu kotimainen rypsiöljy, joka tuo täytelläistä makua ja pehmeyttä ilman, että yrtit menettävät raikkauttaan. Tätä kastiketta tekee mieli laittaa joka lautaselle!
Annoksia: 4
Valmistusaika: 10 min
Passiivinen: 15 min
Ainekset:
- 1 dl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1/3 pieni jalapeno
- 2 pientä varsisipulin vartta
- 1 lime
- 1 pnt lehtipersiljaa
- 1 pnt korianteria
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- ⅓ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
- Paloittele jalapeno, varsisipuli ja valkosipuli pienemmiksi paloiksi. Purista limen mehu.
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Voit halutessasi käyttää lehtipersiljan ja korianterin sijaan muitakin yrttejä.
- Aja sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, etikkaa tai limeä maun mukaan.
- Anna vetäytyä jääkaapissa 10–15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile kesäisten grilliruokien tai varhaisperunoiden kanssa.