Marinoidut siitakesienet
Alavuden kylmäpuristettu LUOMU-rypsiöljy antaa täyteläisen maun marinoiduille sienille. Tässä ohjeessa on käytetty kotimaisia viljeltyjä Kaiteki -siitakesieniä, joita on saatavissa ympäri vuoden tuoreena.
Ainekset
1 rasia (150 g) Kaiteki -siitakesieniä
1 rkl sokeria
1 rkl punaviinietikkaa
2-3 rkl Alavuden kylmäpuristettua LUOMU-rypsiöljyä
1 makea sipuli
1 rkl tuoretta timjamia
Leikkaa siitakesienet halki ja paahda pannulla hetki. Tee sillä välin kastike, kuutioi todella pieneksi sipuli ja laita kulhoon. Lisää kulhoon sokeri, timjami, punaviinietikka ja jatkuvasti sekoittaen rypsiöljy. Kun sienet ovat paahtuneet, lisää ne kastikkeeseen ja peitä kulho kelmulla. Nosta kokonaisuus kylmään, jotta vielä lämmin sieni imee kastikkeen ja samalla jäähtyy. Lisää jäähtyneeseen massaan ohuelti viipaloitu sipulin varsi ja sekoita.
Marinoidut siitakesienet ovat valmiita nautittavaksi!
Kiitos reseptistä Alexander ja Aitoa arkiruokaa!