Alavuden kylmäpuristetulla luomurypsiöljyllä marinoidut siitakesienet

Marinoidut siitakesienet

Parasta juuri nyt! Alavuden Kylmäpuristettu luomurypsiöljy antaa täyteläisen maun marinoiduille sienille. Tässä ohjeessa on käytetty kotimaisia viljeltyjä Kaiteki siitakesieniä, joita on saatavissa ympäri vuoden tuoreena. Mutta tähän reseptiin voit käyttää luonnonsieniäkin. Suppilovahverokausi on parhaimmillaan, joten voit hyvin marinoidut suppilovahverot tällä ohjeella.

Tarvitset:

1 rasia (150 g) Kaiteki siitakesieniä
1 rkl sokeria
1 rkl punaviinietikkaa
2-3 rkl Alavuden kylmäpuristettua luomurypsiöljyä
1 makea sipuli
1 rkl tuoretta timjamia

Valmista näin:

Leikkaa siitakesienet halki ja paahda pannulla hetki. Tee sillä välin kastike, kuutioi todella pieneksi sipuli ja laita kulhoon. Lisää kulhoon sokeri, timjami, punaviinietikka ja jatkuvasti sekoittaen rypsiöljy.

Kun sienet ovat paahtuneet, lisää ne kastikkeeseen ja peitä kulho kelmulla. Nosta kokonaisuus kylmään, jotta ielä lämmin sieni imee kastikkeen ja samalla jäähtyy. Lisää jäähtyneeseen massaan ohuelti viipaloitu sipulin varsi ja sekoita. Marinoidut siitakesienet ovat valmiita nautittavaksi!

Kiitos reseptistä Alexander ja Aitoa arkiruokaa