Rypsin viljelyilta -webinaari 30.3.2021

Kiitos kaikille viljelyiltaan osallistuneille!

Aika: Tiistaina 30.3.2021, klo: 18-20.15
Paikka: etäkoulutus/webinaari. Viljelyilta järjestetään Teams -sovelluksella webinaarina. Webinaariin pystyy osallistumaan tietokoneen, tabletin tai puhelimen välityksellä. Ilmoittautuneet saavat linkin tapahtumaan ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen.

18.00 Tervetuloa ja tilaisuuden avaus
Hanna Yli-Kuha, Alavuden Öljynpuristamo

18.10 Rypsin viljely – Miksi, mitä ja miten?

Miksi rypsiä kannattaa viljellä?
Rypsi/rapsi, kevät/syysmuotoinen, lajikkeet
Miten viljellä rypsiä? Perusviljelytoimet ja tärppejä onnistumiseen.

Kari Alasaari, viljelijä, viljelyneuvoja, Lapua

19.00 Tauko 5 min

19.05 Miten pärjätä rapsikuoriaisen kanssa – biologisen torjunnan
mahdollistaminen

Heikki Hokkanen, emeritusprofessori, Aasatek Oy

19.35 Rypsin merkitys Alavuden Öljynpuristamolle ja rypsin laatuvaateet
Tietoisku eri vuosien sadoista ja niiden laadusta /Hanna Yli-Kuha
Kuivaus varmistaa siemenen laadun ja öljyn laadun – mistä on kyse? /Tuomas Olkkonen

n. 20.00 Yhteenveto ja loppusanat

Luennoitsijoiden yhteystiedot:
Aasatek Oy, Lehdeskuja 6, 02340 Espoo/Jussinkuja 7, 51200 Kangasniemi. p. 044 9898131, sposti heikki.hokkanen@uef.fi
Alasaari Kari, p. 0400 466269 / sposti: kari@alasaari.net
Olkkonen Tuomas, p. 040 8604631, sposti: tuomas.olkkonen@alavuden.fi
Yli-Kuha Hanna, p. 040 1895530, sposti: hanna.yli-kuha@alavuden.fi

Katso myös:
Rypsin viljelyilta 30.3.2022