Sitruksinen dippiöljy
Kun kaipaat kesäiseen ruokaan jotain yksinkertaista mutta hurmaavaa pientä lisää, on sitruksinen dippiöljy täydellinen valinta. Muutamasta raaka-aineesta syntyvä dippiöljy syntyy nopeasti, mutta maistuu siltä kuin olisi nähty paljon enemmän vaivaa. Pohjana toimii Alavuden kylmäpuristettu SITRUUNA rypsiöljy, jonka lempeä ja raikas maku saa pientä lisäpotkua mausteista. Tarjoa tätä öljyä tuoreen leivän kanssa tai lorauta grillattujen kasvisten ja kalan päälle.
Annoksia: 4-6
Aktiivinen: 15 min
Passiivinen: 20 min
Ainekset:
- 1 plo (250 ml) Alavuden kylmäpuristettua SITRUUNA rypsiöljyä
- 3 rkl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 5 minipaprikaa
- 1 iso valkosipulinkynsi
- 1 pnt lehtipersiljaa
- 1 rkl za’atar-mausteseosta (tai 1 rkl muuta valmista mausteseosta tai ½ rkl kuivattuja yrttejä, esim. oreganoa)
- 1 rkl hampunsiemeniä (tai 1-2 rkl rouhittuja pähkinöitä, esim. pistaasi tai saksanpähkinä)
- 2–3 rkl balsamiviinietikkaa
- hyppysellinen suolaa ja pippuria
Valmistusohje
- Puolita minipaprikat ja poista kannat sekä siemenet. Laita paprikat uunivuokaan kuorimattoman valkosipulinkynnen kanssa. Lisää 3 rkl maustamatonta rypsiöljyä ja sekoita.
- Paahda 220-asteisessa uunissa 15–25 minuuttia, kunnes paprikat pehmenevät ja saavat hieman väriä. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
- Kuutioi paprikat pieniksi. Kuori ja hienonna paahdettu valkosipuli. Hienonna lehtipersilja.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään laakeassa vadissa tai kulhossa.
- Tarjoile tuoreen leivän kanssa tai grillattujen kasvisten ja kalan kastikkeena.