Tomaatticarpaccio
Kun kotimaiset tomaatit ovat mehukkaimmillaan, niiden herkullista makua kannattaa nostaa esiin yksinkertaisella, mutta näyttävällä tavalla. Tomaatti-carpaccio on täydellinen kesäherkku, jossa laadukkaat raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa. Hyvä, aromikas kylmäpuristettu rypsiöljy korostaa tomaatin makeutta ja viimeistelee annoksen samettisella suutuntumalla. Ripaus suolaa ja tuoreita yrttejä – siinä kaikki mitä tarvitset.
Annoksia: 4
Valmistusaika: 15 min
Ainekset:
- 1 iso pihvitomaatti
- n. 4 rkl Alavuden kylmäpuristettua BASILIKA rypsiöljyä
- n. 2 rkl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 1 pieni salottisipuli
- n. 15 lehteä basilikaa
- ½ tl sormisuolaa
- ⅓ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
- Leikkaa pihvitomaatti ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi salottisipuli. Hienonna basilika.
- Kaada basilika-öljy yhden ison tai kahden keskisuuren lautasen pohjalle.
- Asettele tomaatinviipaleet öljyn päälle hiukan limittäin.
- Ripottele tomaattiviipaleiden päälle suola, mustapippuri, salottisipuli ja basilika.
- Viimeistele kaatamalle päälle kylmäpuristettua rypsiöljyä.