Tomaatticarpaccio

Kun kotimaiset tomaatit ovat mehukkaimmillaan, niiden herkullista makua kannattaa nostaa esiin yksinkertaisella, mutta näyttävällä tavalla. Tomaatti-carpaccio on täydellinen kesäherkku, jossa laadukkaat raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa. Hyvä, aromikas kylmäpuristettu rypsiöljy korostaa tomaatin makeutta ja viimeistelee annoksen samettisella suutuntumalla. Ripaus suolaa ja  tuoreita yrttejä – siinä kaikki mitä tarvitset.


Annoksia
: 4
Valmistusaika: 15 min

Ainekset:

  • 1 iso pihvitomaatti 
  • n. 4 rkl Alavuden kylmäpuristettua BASILIKA rypsiöljyä
  • n. 2 rkl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 pieni salottisipuli
  • n. 15 lehteä basilikaa
  • ½ tl sormisuolaa
  • ⅓ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Leikkaa pihvitomaatti ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi salottisipuli. Hienonna basilika.
  2. Kaada basilika-öljy yhden ison tai kahden keskisuuren lautasen pohjalle.
  3. Asettele tomaatinviipaleet öljyn päälle hiukan limittäin.
  4. Ripottele tomaattiviipaleiden päälle suola, mustapippuri, salottisipuli ja basilika.
  5. Viimeistele kaatamalle päälle kylmäpuristettua rypsiöljyä.