Alavuden kylmäpuristetut rypsiöljyt.

10 syytä valita Alavuden kylmäpuristetut rypsiöljyt

Miksi kylmäpuristettu kotimainen öljy on niin hyvä valinta – listasimme 10 syytä!

1. Suomessa tuotettu kasviöljy on vastuullinen valinta!

Suomen valoisassa kesässä viljelty rypsi kasvaa luonnollisesti. Suomalaisilla tiloilla viljellään vastuullisesti, maata vaalien ja kunnioittaen. Rypsi on yksi parhaimmista vuoroviljelykasveista, joilla voidaan parantaa viljelysmaan laatua ja viljasatoa sekä torjua niin kasvitauteja kuin hukkakauraakin. Yksipuolinen viljely köyhdyttää maaperää ja antaa kasvitaudeille ja tuholaisille tilaa kehittyä. Myöskään kasteluvettä ei suomalaisessa viljelyssä kulu, vaan luonto hoitaa sen puolen. Syväjuurinen rypsi möyhentää maata ja sitoo maaperään typpeä ja fosforia. Lue tarkemmin viljelystä viljelijähaastattelustamme.

 

2. Kylmäpuristus on luonnollisin menetelmä valmistaa öljyä

Kylmäpuristus on menetelmä öljyn erotukseen kasvin siemenestä. Kylmäpuristukseen eivät kuulu vesi- tai energiaintensiiviset puhdistusprosessit. Sen lisäksi, että menetelmä on hellävarainen, on se myös ekologinen ja vastuullinen. Lue tarkemmin aiemmasta blogistamme, mitä kylmäpuristus oikeastaan tarkoittaa.

 

3. Kylmäpuristaminen säilyttää maun ja ravinteet

Kuten todettu, on kylmäpuristaminen menetelmänä hellävarainen – niin varovainen, että se säilyttää öljyn luonnolliset yhdisteet sellaisenaan. Myös hyvä aromi ja maku sekä kaunis syvänkeltainen väri säilyvät menetelmän ansiosta. Öljyssämme on kevyt pähkinäinen maku. Alavuden öljyissä maku on ainutlaatuinen, sillä valikoimme öljyn tuotantoon vain korkealaatuisimmat rypsierät.

 

4. Maukas kaverisi keittiössä!

Kylmäpuristettu rypsiöljy maistuu hyvältä ja on sellaisenaan ihana lisä lähes minkä tahansa ruuan tai salaatin päälle. Alavuden kylmäpuristettujen öljyjen valikoimasta löydät myös herkulliset maustetut öljyt: valkosipuli, sitruuna, basilika ja chili! Kaikkia öljyjä voi käyttää mausteena sellaisenaan ja tietysti myös ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa. Älä unohda myöskään luomu-öljyämme. Kurkkaa herkulliset reseptimme!

 

5. Lisää hyviä rasvoja lautaselle

Kylmäpuristettu rypsiöljy on hyvä lisä täydentämään välttämättömien rasvahappojen saantia. Rypsiöljy on ravitsemuksellisesti merkittävä E- ja K-vitamiinin sekä välttämättömien rasvahappojen lähde. Suomalaisten ravitsemussuositusten (Ruokavirasto) mukaan, terveyttä edistävä ruokavalio sisältää kasviöljyä ja kasviöljypohjaisia levitteitä. Rypsiöljy on erityisen suositeltavaa, sillä se sisältää n-3-rasvahappoja, joiden saanti on Suomessa usein suositeltua vähäisempää. Lähde: Suomalaiset ravitsemussuositukset

 

6. 100 % jäljitettävät tuotteet

Jos haluat tietää, mistä rypsi tulee, valitse Alavuden öljynpuristamon öljyt! Meillä Alavudella tuotanto perustuu täysin kotimaiseen ja viljelijälle asti jäljitettävään raaka-aineeseen. Tiedämme sataprosenttisella tarkkuudella, mitä myymme ja mistä raaka-aineemme on peräisin. Tuotantomme perustuu eräkohtaiseen puristukseen. Vastaanotamme jokaisen erän suoraan viljelijöiltä. Tiedämme, miltä tiloilta kussakin puristusprosessissa käytettävä raaka-aine on tullut. Näet viljelypaikkakunnan öljypullojemme takaosan etiketistä.

 

7. Erittäin hyvä laatu

Öljynpuristamon tuotantoon tulevan rypsin laatu tutkitaan aina tarkasti. Ensimmäinen arvio tehdään viljelijän lähettämästä ennakkonäytteestä. Esimerkiksi kosteusprosentin suhteen olemme tarkkoja. Kelpuutamme tuotantoomme ainoastaan kotimaista, korkealaatuista rypsiä, ja valikoimme tarkalla seulalla elintarvikkeisiin tulevan öljyn. Näin voimme varmistaa tasalaatuisen ja herkullisen lopputuotteen joka sadosta. Heikompilaatuiset erät käytämme eläinrehujen, Alavuden Rypsipuriste ja Alavuden Rehuöljyn tuotantoon – mitään ei heitetä pois.

 

8. Lisää kotimaista, lisää lähituotteita

Vastuullisesti kuluttava valitsee kotimaisia tuotteita ostoskoriin. Rypsiä viljellään EU:ssa pitkälti vain meillä Suomessa. Kotimaisen tuotteen ostaminen on ympäristöteko, mutta tukee myös oman maan ruoantuotantoa. Lähellä tuotettu on hyvä valinta.

 

9. Ihana myös kattauksiin tai ravintoloihin

Alavuden kauniit lasipullot ovat omiaan kauniisiin kattauksiin ja vaikka ravintolan salaattilinjastolle. Pullot olemme suunnitelleet siten, että ne ovat kauniita pöydässä, mutta tumma lasipullo suojelee myös sisältöä valolta ja liialliselta hapen saannilta. Näin tuote säilyy ensiluokkaisena mahdollisimman pitkään.

 

10. Mitä olisi kesä ilman kullankeltaisia peltoja ja kukkivan rypsipellon tuoksua!

Kullankeltaisena mattona avautuva rypsipelto kuuluu suomalaiseen kesämaisemaan! Mehiläiset ja muut pölyttäjät hyötyvät rypsin kukinta-ajasta merkittävästi.

Rypsin viljely
Öljykasvit tarjoavat vastustamatonta makua myös pölyttäjille.