Hellapoliisin Grillipatongit
Kotimaiset kylmäpuristetut rypsiöljyt antavat herkullisen maun Hellapoliisin grillipatongeille. Grillaa ihan vain itsellesi tai vaikka isollekin joukolle herkulliset grillipatongit, joiden täytteitä voit tuunailla oman mielesi mukaan. Yksi on kuitenkin tärkein. Tarvitset hyvää öljyä, jota voit valuttaa halkaistun patongin väliin, sillä muuten patonki jää kuivaksi.
Alavuden Öljynpuristamon kotimaiset kylmäpuristetut öljyt antavat herkullisen maun. Kokeile eri makuja riippuen muista täytteistä. Kesäinen täyte maistuu herkulliselta basilikan makuisella öljyllä maustettuna tai voit halutessasi kokeilla myös raikasta sitruunalla maustettua öljyä. Tuhdimmasta makumaailmasta pitävä pirskottaa patonkiin chilillä tai valkosipulilla maustettua öljyä. Kokeile mikä on oma suosikkisi! Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.
Hellapoliisin Grillipatongit (2 annosta)
- 1 pitkä patonki
- 4 rkl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu rypsiöljy, Basilika
- 6-8 kirsikka- tai miniluumutomaattia
- 1 punasipuli
- pala punaista paprikaa
- 100 g fetajuustoa
- mustapippuria myllystä
Koristeluun:
- basilikaa
Lisäksi:
- kaksi folioarkkia
Jaa patonki keskeltä kahteen osaan.
Halkaise pituussuunnassa lähes pohjaan asti, niin että saat täytettyä patongin päältä.
Kotimaiset kylmäpuristetut rypsiöljyt antavat herkullisen maun Hellapoliisin grillipatongeille. Valuta pohjalle koko pituudelta kylmäpuristettu rypsiöljy basilikaa.
Laita sitten puolitetut kirsikka- tai miniluumutomaatit.
Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi tai suikaleiksi.
Lisää punasipulit, pieneksi kuutioitu paprika ja murennettu fetajuusto.
Rouhi pinnalle mustapippuria.
Ota esille kaksi folioarkkia ja laita patonkipalat arkeille täytteet ylöspäin.
Käännä foliot kiinni siten, että patongit ovat nyyteissä.
Laita kuumaan grilliin ja laske kansi päälle, jotta patongit lämpenevät.
Grillaa noin 5 minuuttia tai kunnes patongit ovat lämmenneet.
Koristele annokset basilikalla.
Tarjoa heti!