Näin käytät kylmäpuristettua rypsiöljyämme

Alavuden kylmäpuristetut rypsiöljyt ovat maistuva lisä jokapäiväiseen ruoanvalmistukseen ja maustamiseen. Öljymme ovat paitsi herkullisia myös hyvä lähde omega 3 ja 6 -rasvahapoille. Kotimainen kylmäpuristettu rypsiöljy on kestävä ja hyvä valinta omaan ruokavalioon. Koostimme artikkeliin öljyn käyttövinkkejä.

Maustamaton kylmäpuristettu rypsiöljymme on oivallinen keittiön yleisöljy, joka sopii niin ruoanvalmistukseen kuin leivontaankin. Maustamattomasta öljystä on myös luomuvaihtoehto. Toki öljyä voi sellaisenaan käyttää vaikkapa salaatissa tai aamupuurossa voisilmän korvaajana. Maustamaton kylmäpuristettu rypsiöljy on omiaan myös itsetehdyissä salaatinkastikkeissa tai majoneesissa.

Alavuden kylmäpuristettu luomurypsiöljy.

Paistamiseen ja maustamiseen

Kaikki öljymme käyvät paistamiseen, mutta lämpötilan kanssa on hyvä olla tarkkana. On varottava, ettei öljy ala savuta. Makuöljymme sopivat erittäin hyvin marinadien pohjaksi, mutta grillaamisessa on muistettava, että öljyt kuten muutkin rasvat syttyvät palamaan, mikäli lämpötila nousee liian korkeaksi.

Maustamiseen makuöljyt sopivat erittäin hyvin ihan sellaisenaan. Sitruunaöljyn avulla valmistat herkullista lemon curdia. Basilikaöljystä saat maukkaan basilikatahnan – tähän voi testata kaikkia makuöljyjämme oman maun mukaan! Valkosipulin ystävät lorauttavat valkosipuliöljyämme ruokaan kuin ruokaan, ja sillä maustuvat nopeasti dipit ja kastikkeet. Chiliöljy sopii tulisista ruoista pitävälle, mutta se taipuu myös leivontaan! Chili ja suklaa yhdistyvät herkullisesti suklaakakkureseptissämme.

Reseptit-osiossamme on lukuisia reseptejä, joissa on hyviä vinkkejä öljyjen käyttöön.

 

Kylmäpuristettu rypsiöljy on myös maistuva lahja

Ennen lomakautta moni muistaa lahjalla sukulaisia, työkavereita, asiakkaita, opettajia ja hoitotätejä. Laadukas öljypullo kauniissa paketissa on mukava tuominen myös illanistujaisiin tai tuliaisiksi. Näppärä askartelee mukaan kortin, johon on kirjoitettu sesonkiin sopiva resepti.

Kääräise pakettiin maistuva lahja Alavudelta!

Miksi valita kotimainen Alavuden kylmäpuristettu rypsiöljy?

Alavuden Öljynpuristamon öljyt on valmistettu kotimaisesta, tilalle saakka jäljitettävästä raaka-aineesta. Tuotteidemme valitseminen tarkoittaa suomalaisen, pellolle asti jäljitettävän vaihtoehdon valitsemista. Se tukee suomalaista työtä, maataloutta ja viljelykierron monimuotoisuutta, kansantaloutta ja omavaraisuutta.

Vesitalouden kannalta valinta on kestävä, sillä Suomessa viljely ei uhkaa veden riittävyyttä –  meillähän vettä nimittäin riittää toisin kuin joissakin muilla alueilla.

Niin kuljetusten kuin ympäristönkin kannalta Alavuden kylmäpuristettu rypsiöljy on järkevä valinta, sillä kuljetusmatkat ovat lyhyet ja tuotantomenetelmä energiatehokas ja jätteetön. Olemme kertoneet tuotannostamme tarkemmin esimerkiksi tässä blogipostauksessa.

Lue blogistamme myös, miten kylmäpuristus tapahtuu ja miksi se on energiaystävällinen vaihtoehto.

Sivustollamme Kysymyksiä-osiossa löydät tuotteistamme esitettyjä kysymyksiä ja vastauksiamme niihin.