Chilisuklaakakku

Onko mitään herkullisempaa kuin suklaakakku! Chilin ja suklaan herkullinen yhdistelmä valmistuu Alavuden Kylmäpuristettu Rypsiöljy CHILILLÄ.

Ainekset

4 munaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
1 dl Alavuden Kylmäpuristettu Rypsiöljy
0,5 dl rkl Alavuden Kylmäpuristettu Rypsiöljy CHILI
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa

VINKKI! Voit kuorruttaa kakun saadaksesi siitä juhlavamman.

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
50 g voita
1 tl Alavuden Kylmäpuristettu Rypsiöljy CHILI

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahtoon suklaa ja öljyt sekä kuivat aineet. Vuoraa leivinpaperilla 24 cm irtopohjavuoka ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 min, kunnes kakku on kypsä keskeltä. Jäähdytä kakku mielellään seuraavaan päivään.

Kuorruta kakku sulattamalla suklaa öljyn ja voin kanssa varovasti mikrossa. Kuorruta kakku valuttamalla suklaa kakun päälle. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

VINKKI! Voit valmistaa kakun sijaan muffineita samalla reseptillä.