Kevyt porkkanakakku

Ainekset

2,25 dl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä
4,5 dl porkkanaraastetta
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl kanelia
0,5 tl suolaa
4 kananmunaa
0,75 dl rusinoita

Vatkaa munat ja sokeri vatkaimella vaahdoksi. Lisää vehnäjauhoihin leivinjauhe, sooda, kaneli, suola ja rusinat. Sekoita munavaahtoon jauhoseos, porkkanaraaste ja öljy vuorotellen nostellen sekaisin. Paista n. 45 min 175 asteessa.

Kuorrutus:
200 g Valio sitruunatuorejuustoa
200 g voita
2 rkl tomusokeria

Sekoita ainekset yleiskoneessa tai sähkövatkaimella. Sekoita ensin hiljaisella nopeudella ja lisää nopeutta, kun ainekset ovat hyvin sekaisin. Sekoita noin 15 minuutin ajan tai kunnes kuorrute on kevyttä ja ilmavaa.

Haluttua koostumusta voi muuttaa lisäämällä pienen lusikallisen vettä tai tomusokeria.