Kevyt porkkanakakku
Kuohkea ja mehukas porkkanakakku on monen suosikki.
Ainekset
2,25 dl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä
4,5 dl porkkanaraastetta
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl kanelia
0,5 tl suolaa
4 kananmunaa
0,75 dl rusinoita
Vatkaa munat ja sokeri vatkaimella vaahdoksi. Lisää vehnäjauhoihin leivinjauhe, sooda, kaneli, suola ja rusinat. Sekoita munavaahtoon jauhoseos, porkkanaraaste ja öljy ja sekoita kevyesti tasaiseksi. Paista noin 45 minuuttia 175 asteessa.
Kuorrutus:
200 g Valio sitruunatuorejuustoa
200 g voita (huoneenlämpöistä)
2 rkl tomusokeria
Sekoita ainekset keskenään yleiskoneessa tai sähkövatkaimella. Aloita hiljaisella nopeudella ja lisää nopeutta, kun ainekset ovat hyvin sekaisin. Sekoita noin 15 minuutin ajan tai kunnes kuorrute on kevyttä ja ilmavaa.
Haluttua koostumusta voi muuttaa lisäämällä pienen lusikallisen vettä tai tomusokeria.