Basilikatahna

Ravitseva, vegaaninen basilikatahna on helppo surauttaa jääkaappiin valmiiksi. Se maistuu niin levitteenä kuin dippinäkin.

Ainekset

0,5 dl Alavuden kylmäpuristettua BASILIKA-rypsiöljyä
1 tölkki (n. 250 g) valutettuja valkoisia papuja
1 valkosipulinkynsi
3 rkl vaaleaa viinietikkaa (esim. valkoviini-, omenaviini-, tai balsamietikkaa)
0,5 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Laita kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta hienoksi sauvasekoittimella. Säilytä tahna jääkaapissa.

Jos teet reseptin moninkertaisena, voit käyttää myös tehosekoitinta.

Vinkki! Kokeile reseptiin myös Alavuden kylmäpuristettua SITRUUNA-rypsiöljyä.
Saat Alavuden chilileipä-reseptistä leivän perusohjeen ja voit maustaa leivän haluamallasi tavalla tai käyttää leivontaan Alavuden maustamatonta kylmäpuristettua rypsiöljyä.