Basilikatahna

Vegaaninen basilikatahna on helppo valmistaa ja maistuu niin levitteenä kuin dippinäkin.

Ainekset

0,5 dl Alavuden kylmäpuristettu rypsiöljy BASILIKA
1 tölkki (n. 250 g) valutettuja valkoisia papuja
1 valkosipulinkynsi
3 rkl vaaleaa viinietikkaa
esim. valkoviini-, omenaviini-, tai balsamico
0,5 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Laita kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta hienoksi sauvasekoittimella. Säilytä tahna jääkaapissa.

Jos teet reseptin moninkertaisena, voit käyttää myös tehosekoitinta.

Vinkki! Kokeile reseptiin myös Alavuden kylmäpuristettu rypsiöljy SITRUUNA.
Saat Alavuden chilileipä-reseptistä leivän perusohjeen ja voit maustaa leivän haluamallasi tavalla tai käyttää leivontaan Alavuden maustamatonta kylmäpuristettua rypsiöljyä.