Chilileipä

Vastapaistettu leipä lämmittää ja kruunaa monta hetkeä, ja chilin vivahdus leivässä yllättää.

Ainekset

2,5 dl vettä
0,5 dl Alavuden kylmäpuristettua CHILI-rypsiöljyä
0,5 pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl vehnäleseitä
n. 5dl hiivaleipäjauhoja tai vehnäjauhoja

Sekoita lämpöinen vesi ja öljy. Lisää hiiva, suola ja leseet. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina on pehmeää. Kohota vähintään 30 minuuttia. Leivo leipä ja kohota jälleen 30 min. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

VINKKI! Kokeile chiliöljyn tilalla Alavuden kylmäpuristettua VALKOSIPULI-rypsiöljyä tai Alavuden kylmäpuristettua BASILIKA- rypsiöljyä. Voit myös nauttia leivän Alavuden maukkaan tahnan kera.

Chilileivän päällä maistuu