Punajuurilevite

Tuoreen leivän paras kumppani on itse valmistettu levite. Tämä vegaaninen levite maistuu taivaallisen täyteläiseltä ja on todella vaivaton tehdä!

Ainekset

0,5 dl Alavuden kylmäpuristettua VALKOSIPULI-rypsiöljyä
1 dl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä
380 g säilöttyjä kikherneitä valutettuna
3 tl Alavuden punajuuripestoa
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl ripaus suolaa

Siivilöi neste pois kikherneistä, laita tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa ja sekoita kunnes levite on sileää. Nauti leivän kanssa, kokeile vaikka makuöljyllä tai maustamattomalla öljyllä valmistettua chilileipää.

Vinkki! Voit kokeilla kikherneiden sijaan myös kypsiä papuja.

Maista levitteen kanssa vaikkapa