Lohimurekepihvit maukkaalla punajuuripestolla

Lohimurekepihvit maukkaalla punajuuripestolla

Nyt tehdään ihanat lohimurekepihvit maukkaalla punajuuripestolla! Voit lohen sijaan käyttää myös muuta kalaa. Mikäli käytät pakastekalaa, tarkista että se on hyvin sulanutta. Tarvitset valmistukseen tehosekoittimen tai muun leikkurinterällä varustetun kulhon kalafileen hienontamiseen. Nämä kalapihvit on maustettu Alavuden Öljynpuristamon gluteenittomalla, pähkinättömällä ja vegaanisella punajuuripestolla, joka sopii mainiosti myös jogurttikastikkeen maustajaksi. Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.

Mikäli valmistat ruokaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, käytä jauhoina vehnäjauhon sijaan perunajauhoja. Paista maukkaalla punajuuripestolla maustetut pihvit Alavuden Öljynpuristamon Kylmäpuristetulla rypsiöljyllä, jonka makuna on raikas sitruuna. Kokeile myös muita maustettuja öljyjä makusi mukaan. Löydät niitä hyvin varustelluista marketeista öljyhyllyiltä.

Lohimurekepihvit maukkaalla punajuuripestolla

Lohimurekepihvit maukkaalla punajuuripestolla

Aktiivinen valmistusaika: 25 minuuttia

Kokonaisvalmistusaika:  25 minuuttia

  • 4-5 annosta
  • 18 pientä pihviä
  • 1 kg lohifilee
  • 155 g Alavuden Öljynpuristamo Vegaaninen, gluteeniton, pähkinätön punajuuripesto
  • ½-3/4 tl suolaa
  • 2 ½ dl kuohukermaa TAI vegaaniselle kaura”kermaa”
  • 1 rkl perunajauhoja TAI vehnäjauhoja

Paistamiseen:

Poista lohifileestä ruodot ja nahka.

Paloittele kala paloiksi ja laita tehosekoittimeen tai leikkurinterällä varustettuun kulhoon.

Mausta maukkaalla punajuuripestolla lisäämällä joukkoon punajuuripesto, suola, kuohukerma tai kaura”kerma” ja peruna- tai vehnäjauhot. Hienonna tasaiseksi.

Muotoile pieniksi pihveiksi ja paista kuumalla pannulla sitruunan makuisella kylmäpuristetulla rypsiöljyllä.

Vinkki!

Tarjoa lohimurekepihvien seuraksi murustettua fetajuustoa, jonka joukkoon voit sekoittaa punajuuripestoa. Mikäli haluat tarjota seuraksi kastikkeen, lisää joukkoon vielä maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä. Tarkista maku.

Lohimurekepihvien valmistamiseen tarvitset