Chilimajoneesi

Itse valmistettu chilimajoneesi onnistuu helposti käyttämällä Alavuden kylmäpuristettua CHILI-rypsiöljyä.

Ainekset

1 dl Alavuden kylmäpuristettua CHILI-rypsiöljyä
1 dl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 kananmuna
1 rkl sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
1 tl sokeria

Laita ainekset korkeareunaiseen astiaan ja laita sauvasekoitin astian pohjalle. Käynnistä sekoitin ja nosta hitaasti ylöspäin, kunnes öljy emulgoituu. Tarkista maku lopussa.
Majoneesi säilyy jääkaapissa kananmunan tuoreudesta riippuen viikosta kahteen.

VINKKI! Voit käyttää maustamattoman öljyn tilalla Alavuden kylmäpuristettua VALKOSIPULI- tai SITRUUNA- rypsiöljyä valmistaaksesi muita makumajoneeseja.