Chimichurri

Argentiinalainen Chimichurri sopii niin lihalle, kanalle, kuin kasviksillekin. Kastike sopii myös ruuan pintaan siveltäväksi grillauksen aikana.

Ainekset

1 dl Alavuden Kylmäpuristettu Rypsiöljy
0,5 dl Alavuden Kylmäpuristettu Rypsiöljy CHILI
0,5 dl valkoviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 ruukullinen korianteria hienonnettuna
½ ruukullista lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl oreganoa hienonnettuna
1 tl suolaa
2 tl hienoa sokeria

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua tiiviisti peitettynä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.

VINKKI! Jos veitsi ei pysy kädessä, voit laittaa kaikki ainekset hienontamattomina kulhoon ja ajaa sauvasekoittimella tasaiseksi.