Chimichurri

Argentiinalainen Chimichurri antaa eksoottisen väväyksen niin lihalle, kanalle kuin kasviksillekin. Se sopii paitsi kastikkeeksi myös ruuan pintaan siveltäväksi grillauksen aikana.

Ainekset

1 dl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,5 dl Alavuden kylmäpuristettua CHILI-rypsiöljyä
0,5 dl valkoviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
1 ruukullinen korianteria
½ ruukullista lehtipersiljaa
2 rkl oreganoa
1 tl suolaa
2 tl hienoa sokeria

Hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua tiiviisti peitettynä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.

VINKKI! Jos veitsi ei pysy kädessä, voit laittaa kaikki ainekset hienontamattomina kulhoon ja sekoittaa sauvasekoittimella tasaiseksi.