Hellapoliisin pankokuorrutetut broilerinfileet

Tarjoa Hellapoliisin pankokuorrutetut broilerinfileet salaatin tai keityn riisin kanssa. Pankojauhoilla kuorrutetut broilerinfileet ovat herkullisen rapeita ja saavat makua sitruunalla maustetusta rypsiöljystämme. Alavuden Öljynpuristamon rypsiöljyt ovat laadukkaita kotimaisia tuotteita, joiden alkuperä voidaan jäljittää, näet viljelypaikkakunnan heti öljypullojemme takaosan etiketistä! Perinteisen maustamattoman rypsiöljyn lisäksi tarjolla on maustettuja öljyjä, jotka sopivat monipuolisesti ruoanlaittoon ja leivontaan. Sitruunanmakuinen rypsiöljy sopii kalan ja kanan kanssa, sillä maustat helposti myös salaattikastikkeet!

Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.

Hellapoliisin pankokuorrutetut broilerinfileet

Ainekset (4 annosta)

  • 4 broilerinfileetä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • maun mukaan mustapippuria myllystä tai muuta mausteseosta
  • 1-2 kananmunaa
  • 1 ½ dl pankojauhoja
  • ½ tl suolaa
Lisäksi:

Tee näin:

Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

Ota esille neljä lautasta. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot ja sekoita joukkoon suola ja mustapippuria myllystä tai muuta mausteseosta. Riko toiselle lautaselle kananmunat ja sekoita rakenne rikki. Laita kolmannelle lautaselle pankojauhot ja sekoita joukkoon suola.

Kääntele broilerinfileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.

Kuumenna Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettu rypsiöljy pannulla noin viiden senttimetrin kerros. Kun öljy kuplii, tiputa sinne muutama murunen pankojauhoja. Jos jauhot ruskistuvat, on öljy riittävän kuumaa.

Laske Hellapoliisin pankokuorrutetut broilerinfileet kuumaan öljyyn ja uppopaista kunnes pinta on kauniin värinen molemmin puolin. Käännä paiston puolivälissä fileet ympäri.

Tarkista kypsyys.

Tarjoa Hellapoliisin pankokuorrutetut broilerinfileet sellaisenaan raikkaan salaatin tai keitetyn riisin kanssa.